Фоторепортаж

Фоторепортаж з восьмої «культурної версії» святкування Дня Житомира, яка проходила на Михайлівській

16 September 2019, 11:14

З нагоди 1135-річчя Житомира відбулося культурно-мистецьке свято «З днем народження, Житомире!».

Про це ввечері 15 вересня повідомила пресслужба міської ради.

«Цими вихідними житомиряни відзначають одне з найяскравіших і найочікуваніших свят – День народження рідного міста! Місту щирих, працьовитих та талановитих людей - Житомиру – 1135 років! У цей період кожен мешканець відчуває себе по-особливому, адже серця переповнює радість і гордість за рідне місто. «З днем народження, Житомире!» - саме під таким гаслом сьогодні, 15 вересня, було реалізовано проект «Культурна версія». За роки проведення фестиваль став чи не найулюбленішою подією серед мешканців та гостей Житомира, адже вирізняється своєю мистецькою харизмою. Цьогоріч захід перемістили до основної історичної та шанованої житомирянами вулиці – Михайлівської. Артисти театру живих скульптур, вуличні музиканти, театр на ходулях створили цього дня на головній пішохідній вулиці Житомира справжню святкову атмосферу. Яскраві враження також містянам подарувало барабанне шоу від DrumArt Show. А вже ввечері, в рамках культурно мистецького свята, поринути у неповторний і чарівний світ мелодій житомирянам запропонував відомий піаніст та композитор Євген Хмара. Концерт фіналіста шоу «Україна має талант – 4» проходив під відкритим небом», - інформує міська рада.

Нагадаємо, перша «культурна версія» святкування Дня міста була 9 вересня 2011 року, на той час Геннадій Зубко і Сергій Сухомлин були в партії «Фронт змін» і сцена на майдані Корольова, де проходило дійство, була брендована в партійні кольори, стільчики для глядачів були зелені, а спонсорами свята стали фірми Зубка, Сухомлина та Рабіновича.

Фото з архіву редакції, 9 вересня 2011 року

Колишній віцепрем'єр-міністр Геннадій Зубко пригадав, як все починалося.

«8 років тому, коли ми разом з Сергієм Сухомлином, Олександром Рабіновичем та Петром Авраменком вперше втілили ідею «Культурної версії» і зробили просто неба культурно-мистецьке дійство, ми шукали формат свята, коли вся громада може вийти на вулицю і поспілкуватись про різне: про побутове і про перспективи міста, надихнутись враженнями. Ще 8 років тому ми й уявити не могли, що Україна стане по-справжньому європейською, і тут будуть збиратися тисячі житомирян, які прагнуть європейського майбутнього», - написав Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, у неділю, 15 вересня 2019 року, святкові заходи до Дня Житомира перемістилися на Михайлівську: вуличні музиканти, «живі скульптури», ходулісти, а на Європейському майдані (на розі вулиць Михайлівської та Лятошинського) розмістили велику сцену.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста концерт культуран версія Сухомлин Зубко  
Матеріали по темі