Культура

Переможці щорічного конкурсу «Житомире! Я люблю тебе» презентували свої відеоролики

26 September 2019, 13:42

Сьогодні, 26 вересня, в КУ «Агенція розвитку міста» переможці щорічного конкурсу «Житомире! Я люблю тебе» презентували свої відеороботи.

Цього року перемогли відеопроєкти Ігоря Косташа та Сергія Омельчука «Мелодія міста»; Дмитра Косіщева «Аматори»; Валерії Гончаренко разом з Наталією Клиновською «Відчувай».


«Учасників було дев`ять, які у травні презентували свою концепцію роликів про наше місці. Перемогу взагалі отримало чотири проєкти, але один з авторів не зміг виконати умови конкурсу. Сьогодні ми презентуємо три відеоролики у пресі, членам експертної ради та самим учасникам. Кожен учасник отримав 25 тис. грн на реалізацію свого проєкту. Головний меседж конкурсу – патріотизм, любов до свого міста. Любов до країни починається з любові до своєї малої батьківщини», – розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

У всіх трьох відеороботах про місто розповідають через людей.

Автор проєкту розповідає: у своєму відео хотів показати, що у Житомирі є талановиті люди, а саме місто може бути різним, як музика.

«Ідея була показати талановитих людей та відчуття міста через музику. На початку показуємо сумні моменти у музиці, середину зробили більш натхненною, а закінчили мелодією, що надихає та спонукає до дії. Показували молодих музикантів та міксували з кадрами Житомира, а також ставили хореографію», – говорить автор проєкту «Мелодія міста» Ігор Косташ.


Автор другої відеороботи показує спортсменів-аматорів та місця, де можна займатися різними активностями.

«Ролик вийшов на 10 хвилин, це скорочена версія, не вклався у таймінг. Він присвячений людям, які займаються улюбленою справою, загалом це спорт», – каже автор проєкту «Аматори» Дмитро Косіщев.


Третій проект, що отримав перемогу, присвячений людям з інвалідністю. Авторка відео «Відчувай» розповіла, що своєю роботою хотіла передати світ таким, який він є люди з вадами зору та слуху.

«Ми намагалися показати, що для людей з вадами зору та слуху Житомир є у кожному подиху вітру, дотику та звуці. Ці люди дійсно відчувають місто зовсім інакше, і ми хотіли показати саме це. Насправді у нас було дві ідеї: я хотіла показати звук, Наталія хотіла дотик і ми їх об'єднали», – пояснює аторка проєкту «Відчувай» Валерія Гончаренко.


Відеороботи переможців будуть показувати під час загальноміських культурних заходів. Наразі переглянути відео можна на нашому сайті та на сайті Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, переможцями конкурсу «Житомире! Я люблю тебе» 2018 року стали Дмитро Суботенко «Трисвіт»; Валерія Гончаренко «Екскурсія містом цікавих людей» Дмитро Косіщев «З декількома невідомими».

Нагадаємо, у 2017 в конкурсі кращих фільмів про місто взяли участь 11 учасників, відеоролики минулорічних переможців можна переглянути тут.

А у 2016 на конкурс було представлено 16 робіт від учасників віком від 17 до 48 років, відео переможців можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс проєкт  
Матеріали по темі