Події

На Польовій у Житомирі затримали чоловіка, який обікрав більше 20 автомобілів

27 September 2019, 15:47

Уночі 27 вересня розшуківці Житомирського ВП та працівники кримінальної поліції ГУНП затримали житомирянина під час вчинення чергової крадіжки з автомобіля. При ньому виявили речі, які красномовно свідчать про причетність до злочину. За наявною у правоохоронців інформацією, затриманий причетний до понад двох десятків подібних випадків.

Про це 27 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Упродовж певного часу працівники Житомирського відділу поліції документували факти крадіжок цінних речей із салонів автівок жителів обласного центру. У результаті аналізу зібраної на місцях подій інформації правоохоронці припустили, що до більшості цих злодіянь може бути причетна одна і та ж сама особа. На утвердження таких підозр свідчили й інші обставини та характер вчинення крадіжок.

Тож оперативники визначились із колом осіб, які могли бути причетними до злодіянь, і відтак спільно з працівниками кримінальної поліції ГУНП були організовані заходи щодо викриття серійного автозлодія.

«Уночі 27 вересня в одному з мікрорайонів обласного центру оперативники затримали підозрілого чоловіка, який щойно викрав інструменти з машини, припаркованої у дворі багатоповерхівки. Щоб дістатися салону, він розбив скло. Також з’ясувалось, що за ніч тим же способом спритник встиг обчистити ще дві автівки, які знаходились у сусідніх дворах. При ньому були вилучені викрадені з чужих машин речі, а також засоби, якими він скористався для проникнення до салонів», – інформують у поліції.

За місцем проживання затриманого правоохоронці провели санкціонований обшук, вилучивши у результаті докази причетності його до інших подібних злодіянь. Правоохоронці мають обґрунтовані підозри щодо вчинення чоловіком понад двох десятків крадіжок у Житомирі.

Про 31-річного чоловіка відомо, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності.

«Крадіжки з автомобілів – доволі розповсюджене явище, і не лише у Житомирі. У першу чергу, причиною цьому є легкодоступність об’єкту для злочинних посягань. Адже автомобіль без нагляду, неоснащений сигналізацією чи іншими захисними засобами у дворі багатоповерхівки – це найпростіша здобич для шукачів легкої наживи. Попри скептицизм, який часом лунає убік поліцейських, результат від роботи оперативників є, і він очевидний. Ми викриваємо і затримуємо автомобільних злодіїв просто під час вчинення ними чергового злочину. На жаль, не завжди наші ініціативи із тримання під вартою підозрюваних у серійних крадіжках знаходять підтримку у судах. А тому фігуранти кримінальних проваджень, яким законом не обмежено свободу, продовжують займатися крадіжками», – розповів начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.

За фактами злодіянь, в яких підозрюється затриманий рецидивіст, тривають досудові розслідування. За серію авто крадіжок йому може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

У відділі комунікації поліції Житомирської області Житомир.info уточнили, що чоловіка затримали у мікрорайоні Польова.

Як повідомляв Житомир.info, 11 вересня 2019 року поліцейські Житомира затримали 32-річного молодика, який уночі розбивав скло в автомобілях і крав обладнання та інші цінні речі.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка автомобіль автозлодій злодій крадій  
Матеріали по темі