Місто

Найстаріший університет Житомирської області відзначив 100-річчя. Фото з урочистостей у театрі

17 October 2019, 11:25

16 жовтня Житомирський державний університет імені Івана Франка відзначив своє 100-річчя. Це найстарший університет Житомирської області. За ціле століття тут отримали освіту тисячі педагогів, фахівців в різних галузях та науковців. З нагоди ювілею у Житомирському обласному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги відбувся святковий концерт.

Про це 16 жовтня повідомляла пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

У День народження університету привітати викладачів та студентів завітав, зокрема, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі.

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, вітаючи заклад зі святом, зазначив, що серед 140 тисяч талановитих випускників вузу є відомі політики, визнані керівники багатьох державних і громадських організацій.

Також голова ОДА нагородив почесними званнями «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» Тетяну Кутек та «Заслужений діяч науки і техніки України» – Наталію Сейко. Кращих викладачів та студентів відзначив почесними грамотами облдержадміністрації.

Як інформує пресслужба Житомирської обласної ради, колектив університету зі святом привітав і перший заступник голови облради Сергій Крамаренко, він також нагородив грамотами та подяками викладачів університету.

Пресслужба міської ради повідомляє, що з вітальним словом на урочистостях виступила і заступник Житомирського міського голови Марія Місюрова. Вона вручила відзнаку «За заслуги перед містом III ступеня» за значний особистий внесок у розвиток освіти і науки, високу професійну майстерність та активну участь у громадському житті університету та міста Житомира, викладачу кафедри англійської мови з методиками викладання у дошкільній та початковій освіті Коновальчук Інні Миколаївні. Вітальні адреси від міського голови отримали Гарина Альона Асанівна, начальник навчально-методичного відділу, і Титаренко Валентина Миколаївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови.

Довідково. Житомирський державний університет імені Івана Франка – один із провідних науково-освітніх центрів у державі. Навчальний заклад заснований рівно 100 років тому – 16 жовтня 1919 року. Серед випускників університету такі відомі люди: Борис Тен, Анатолій Говорадло, Володимир Шинкарук, Ірина Шинкарук, академік Олександр Чирков. Завдяки їхній діяльності, науковим і педагогічним досягненням навчальний заклад цінують не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Інтерв’ю з ректором Житомирського державного університету Галиною Киричук читайте тут

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖДУ університет ювілей  
Матеріали по темі