Культура

​У Житомирі проходять Дні культури Азербайджану, на яких вчать тонкощам східної країни

21 October 2019, 16:58

З 18 по 22 жовтня в Домі української культури відзначають Дні Азербайджану. Житомирське обласне представництво ГО «Об’єднана діаспора азербайджанців України» запрошує ближче познайомитися з усіма тонкощами Східної культури. Заходи присвячені до 28-ї річниці з Дня Незалежності Республіки Азербайджан.

«Раді вітати у цьому залі всіх, хто завітав розділити з нами піднесеність цього дня. Сьогодні відзначаємо 28-у річницю незалежності Азербайджану і відкриваємо дні Республіки Азербайджан у Житомирі. Зберігаючи в серці святу любов до своєї Батьківщини, сонячного Азербайджану, який подарував світові унікальну літературу, мистецтво, музичну культуру, - маємо у душі величезну вдячність до української землі і її людей. Тут ми знайшли свій другий дім, свою другу Батьківщину. І у цей урочистий день хочемо висловити глибоку повагу і вдячність керівництву області і міста Житомира, усім жителям Поліського краю, за те, що азербайджанські родини мають можливість на цій землі повноцінно жити і розвиватися, і роблять свій внесок у розбудову демократичної України. Дякуємо за дружбу і тепло сердець», - говорить голова ОДАУ Радж Гасимов.


«Я щиро дякую, що вже четвертий рік на нашій базі працює культурний центр україно-азербайджанський. Через цей центр вдень проходить 500 молодих людей. Сьогодні ми побачили красиве відео про цю країну, але особисто для мене, чому я хочу поїхати у Азербайджан - це люди. Це люди, яких я пізнав особисто у Житомирі. Скільки ми не говорили про архітектуру, для мене це все одно залишаються люди. Дякую за те, що сьогодні ви скільки людей об'єднуєте», - говорить депутат Житомирської міської ради Іван Мартинчук.

Тут на житомирян очікують літературні вечори, жива музика, фотовиставка та знайомство з історією сонячної країни Азербайджану.

«Цей рік у Азербайджані оголошено роком Насімі. Це відомий поет, коріння якого в Азербайджані. Він відомий у всьому світі. Ми вирішили 21 жовтня присвятити цьому поету. 22 жовтня у нас буде вечір присвячений Мусліму Магомаєву. Це відомий співак, композитор, пісні якого співають у всьому світі, на всіх мовах», - розповідає голова ОДАУ Радж Гасимов.

На майстер-класі з орнаментального азербайджанського народного мистецтва розповіли, що українські та азербайджанські орнаменти мають спільні значення.

«Усі символи однакові. Як у нашому дереві, так і в азербайджанському є коріння. У нас одні цінності - це здоров'я, сім'я, добробут. Тому значення кольорів, птахів усіх - однакове», - говорить художниця Ольга Швець.

Азербайджанська культура - яскрава та особлива у всьому. Це стосується й національного вбрання.

«Азербайджанська культура відрізняється багато чим. Наше вбрання своєрідне, має вишивку. Якщо брати жіноче вбрання, воно має багато золотого кольору. Воно демонструє, яка жінка витончена», - ділиться Гюмюш.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Азербайджан  
Матеріали по темі