Фоторепортаж

Краєвиди з висотної будівлі житомирського Держархіву. Фоторепортаж

24 October 2019, 17:34

Державний архів Житомирської області розташований за адресою вулиця Охрімова Гора, 2. Це дев’ятиповерхова будівля, здана в експлуатацію у 1992 році. Вона є найвищою точкою в околиці, з якої без перебільшення видно пів міста.

За повідомленням на сайті Держархіву, архів Житомирської області є одним із найбільших серед обласних архівів України як за обсягом документальних матеріалів, так і за їх «географією». У фондах архіву зберігаються документи з історії не лише Житомирської, а й Рівненської, Волинської, Хмельницької, Тернопільської, Київської, Вінницької областей. Є також документи про населені пункти республіки Молдова, які містять винятково важливу інформацію із соціально-політичної історії нашої держави.

За даними нинішнього директора Держархіву Ігоря Слобожана, у 21 сховищах держархіву області зберігається півтора мільйона справ. Один з найдавніших документів, який визнано унікальним та датується 1561 роком, – це лист Великого князя Литовського Сигізмунда-Августа про звільнення бояр Виговських від всіляких повинностей крім служби земської господарської.

12 червня 2022 року Держархів Житомирської області святкуватиме 90 років від дня заснування.

Оповиті туманом краєвиди з висотної будівлі Держархіву в Житомирі 24 жовтня відзняла наш фотокореспондент.

Інтерв’ю з директором Держархіву Житомирської області Ігорем Слобожаном про те, як оцифровуються архівні документи, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: архів Держархів краєвид  
Матеріали по темі