Місто

Призери кубку України з фігурного катання на роликових ковзанах влаштували показовий виступ у Житомирській міській раді

7 November 2019, 19:39

Юні житомирські спортсменки стали призерками І етапу Кубка України з фігурного катання на роликових ковзанах, які проходили 2 листопада у Сумах. Ввечері 7 листопада на другому поверсі Житомирської міської ради вони влаштували показовий виступ та разом з тренером розповіли про здобутки.

Раніше дітки у клубі фігурного катання займалися лише на льоду, однак через брак постійного місця для тренувань два роки тому спробувати альтернативу - ролики.

«Фігурним катанням ми довго не наважувались займатися, адже ми більш любимо лід та льодове фігурне катання. Але через те, що у нас була проблема з місцем для тренувань, ми вирішили перейти та спробували ролики. Виявилося, що воно настільки близьке до фігурного катання на льоду, що нам сподобалось. Близько двох років ми займаємось і це наші перші серйозні досягнення. Другий етап кубка України буде весною у Львові, а в грудні ми їдемо ще в Польщу на міжнародні змагання», - каже президент Ліги фігурного катання на роликових ковзанах у Житомирській області Ірина Устимович.


Вона також розповіла, де наразі тренується команда та скільки вихованців у клубі.

«Ми займаємось найчастіше в «Глобалі» на ролердромі, там найбільш відповідна площадка, інших великих залів для занять немає. Один раз в тиждень нам вдалось домогтися занять в залі обленерго. Там великий хороший зал, але, на жаль, більше немає де займатися. Ми зараз намагаємось знайти постійну площадку, звертаємось до шкіл. Команда дівчат, яка була представлена, це можна сказати збірна Житомирської області. Це до 10 дівчаток, така постійна команда. І у нас є до 20 діток, які тільки почали і у них все попереду», - говорить президент Ліги фігурного катання на роликових ковзанах у Житомирській області Ірина Устимович.

Наші спортсменки здобули такі результати:

І місце в категорії Benjamin B (7-9 років), 4-й дивізіон, здобула Вероніка Левандовська.

ІІ місце в категорії Benjamin B (7-9 років), 4-й дивізіон, зайняла Маргарита Фільєва.

ІІІ місце в категорії Cadet (9-12 років), 4-й дивізіон, виборола Анна Федорчук.

ІV місце в категорії Benjamin B (7-9 років), 4-й дивізіон, отримала Дарина Бурла.

Успішно склали тести фігуристки: Вікторія Гирина, Дарина Литвак, Варвара Волинець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ролики фігурне катання  
Матеріали по темі