Події

​У конфлікті між мисливцями та єгерями в Житомирській області загинув адвокат у гучній справі про вбивство ексдепутата Держдуми

10 November 2019, 19:54

У Житомирській області поліція розпочала кримінальне провадження за фактом вбивства на полюванні.

Про це ввечері 10 листопада повідомила пресслужба ГУ Нацполіціїв Житомирьскій області.

«10 листопада у лісовому масиві на межі Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт між єгерями та мисливцями. У результаті смертельне вогнепальне поранення отримав директор громадської організації «Радомишльські мисливці», ще одного чоловіка з тяжким пораненням госпіталізовано. Учасники події доставлені до Коростишівського відділу поліції, де триває встановлення усіх обставин», - йдеться у повідомленні.

Близько 11.30 на спецлінію «102» надійшло повідомлення від єгеря Слободецької районної громадської організації «Радомишльські мисливці» про виявлення у лісовому масиві Радомишльського району на території приватних угідь браконьєрів та конфлікт з ними із застосуванням зброї.

На місце події виїхали та працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Коростишівського відділу.

Попередньо встановлено, що між сторонами виник конфлікт, у ході якого було застосовано вогнепальну зброю. У результаті смертельну травму отримав 41-річний киянин. Також ще одного чоловіка, 52-річного жителя Київської області, було госпіталізованого з тяжким вогнепальним пораненням.

«Інші учасники конфлікту доставлені до поліції для встановлення усіх причин та обставин події. Усі вони жителі Радомишльського та Коростишівського районів віком від 17 до 55 років. Попередня кваліфікація події - ст. 15 (Замах на злочин), ст.115 (Умисне вбивство) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває», - повідомили в поліції.

За даними ресурсу УouСontrol, ГО «Радомишльські мисливці» очолює Святослав Анатолійович Пархоменко.

Як повідомляє інформагентство УНН, загиблий Святослав Пархоменко є адвокатом Олександра Лося - одного з підозрюваних у причетності до вбивства ексдепутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Денис Вороненков

Також в УНН нагадують, що це не перше вбивство осіб, причетних до даної резонансної справи.

«25 жовтня у Харкові біля супермаркету сталася стрілянина. Двоє невідомих осіб здійснили постріли зі зброї у двох чоловіків. Один з потерпілих помер по дорозі в лікарню. З’ясувалося, що покійним був свідок у справі про вбивство Вороненкова. Однак у прокуратурі Києва повідомили, що застрелений у Харкові не був ключовим свідком і не надавав безпосередніх свідчень щодо вбивства. Водночас зв’язок між подіями у Харкові та справою Вороненкова планували перевірити. Водночас у ЗМІ з’явилася інформація, що загиблий у Харкові був братом цивільної дружини Олександра Лося», - повідомляли в УНН.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року у центрі Києва зловмисник застрелив Дениса Вороненкова і поранив чоловіка, який його супроводжував.

У рамках розслідування кримінального провадження було допитано 350 свідків, опрацьовано 3 терабайти відеозаписів з камер відеоспостереженя, проведено понад 60 обшуків, здійснено понад 430 тимчасових доступів до речей та документів, призначено та проведено майже 30 різних судових експертиз. У рамках кримінального провадження оголошено про підозру шістьом фігурантам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Вороненков Пархоменко адвокат вбивство стрілянина браньєр  
Матеріали по темі