Фоторепортаж

Житомир у перший морозний день. Фоторепортаж

22 November 2019, 14:51

Листопад розміняв третю декаду – календарна осінь підходить до кінця та майже в останні свої дні передає права зимі.

Природа «виконала» народну прикмету – «Від Михайла (21 листопада) зима морози кує»: в ніч на 22 листопада стовпчик температура поповз донизу. Зимні мінус 7 градусів «підтримав» доволі сильний вітер.

Холодна пора внесла свої корективи у буденну «картину» Житомира: на місці дрібних калюж на дорогах і тротуарах з’явилися заледенілі «скельця» з закованим жовто-коричневим листям, безпритульні тварини шукають таких скупих нині сонячних променів. Пейзажі з перевагою сірого кольору «розбавляють» квіти – коралові троянди та білі лобулярії.

Більшість містян змінили гардероб відповідно до сезону, однак декого, видно, мороз зовсім не лякає: в об’єктив камери нашої фотокореспондентки потрапило кілька підлітків, які ніби вийшли з бабиного літа.

За прогнозами синоптиків, на вихідних у Житомирі утримається подібна погода. Нічна температура 23 листопада становитиме 5-7°C морозу, вдень – 0-2°C морозу. По області в цілому буде ще холодніше: вночі 5-10°C морозу, вдень 0-5°C морозу.

24 листопада нічний мінімум – 8°C морозу, вдень – від 3°C морозу до 2°C тепла.

Як повідомляв Житомир.info, як і обіцяли синоптики, упродовж робочого тижня, з 18 по 22 листопада 2019 року, погода у Житомирі та області буде змінювалася: перші дні тижня були помірно теплими, з характерними для осені дощами і туманами, а от ближче до вихідних стало холодніше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода синоптики листопад осінь мороз  
Матеріали по темі