Влада

Депутати висловили готовність прийняти у комунальну власність Житомирський лікеро-горілчаний завод

27 November 2019, 22:46

Депутати Житомирської міської ради вирішили звернутись до органів центральної влади, щоб ті втрутились у ситуацію навколо Житомирського лікеро-горілчаного заводу. Напередодні колектив підприємства висловив недовіру генеральному директору, а на сесії закликав депутатів допомогти у вирішенні ситуації.

«Ми особисто звертаємось до вас і просимо допомоги, щоб зберегти профіль нашого підприємства, щоб зберегти історію, бо підприємство працює з 1896 року. Це, мабуть, справді візитна картка Житомира – завжди можна купити якийсь сувенір. І от сьогодні підприємство стає на коліна. Чим довше ми затягуємо цю ситуацію, тим важче нам буде встати», – сказав голова профспілкової організації Житомирського лікеро-горілчаного заводу Сергій Матвєєв.

Мер Житомира закликав поставитись до ситуації із Житомирським лікеро-горілчаним заводом із усією серйозністю. За його словами, у місті було щонайменше кілька прикладів, коли підприємства знищувались, а на їхньому місці будували зовсім інші будівлі.

«Цьому підприємству більше ста років, це дійсно бренд Житомира. На ньому працює більше 400 житомирян. Це 400 родин. Ми розуміємо, що обладнання, може, й не найсучасніше на цьому заводі. І може таке статись, що інвестор, який прийде, він купить це підприємство, забере торговельні марки, які представляють цінність на цьому підприємстві і буде розливати продукцію на іншому виробництві. А на цьому місці будуть зводити багатоповерхівки, як це вже було із хлібозаводом та іншими підприємствами. Ніхто не буде зацікавлений в тому, щоб зберегти 400 робочих місць на цьому підприємстві. Тому ми не можемо на це не реагувати», – вважає мер.

Депутат міської ради Юрій Мойсеєв запропонував прийняти лікеро-горілчаний завод у власність міської громади.

«В мене є пропозиція: перше – проголосувати звернення до Адміністрації президента до Кабінету міністрів, запропонувати шляхи, механізми вирішення цієї ситуації. Якщо є дійсно вина, зі слів працівників, керівника, то давайте вимагати відставки. І якщо є механізми, то передати це підприємство в комунальну власність, не знаю, безкоштовно або продати його нам, здати в оренду, то ми маємо звертатися із цими пропозиціями до держави», – сказав Юрій Мойсеєв.

Мер Житомира оголосив коротку перерву, після якої заступниця міського голови Світлана Ольшанська зачитала остаточний проєкт рішення, який доповнили пунктами про проведення аудиту фінансово-господарської діяльності та надання згоди про прийняття у власність Житомирської міської ОТГ майнового комплексу ЖЛГЗ та всіх майнових і немайнових його прав.

За проєкт рішення в цілому проголосували 25 з 25 присутніх депутатів.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2019 року колектив Житомирського лікеро-горілчаного заводу направив звернення президенту, прем’єр-міністру України та керівнику Державного управління справами з проханням негайно втрутитись «в ситуацію, яка склалася на заводі». Колектив, зокрема, виразив недовіру генеральному директору підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікеро-горілчаний завод ЖЛГЗ сесія міська рада  
Матеріали по темі