Влада

Сесія міської ради вирішила продати комунальне приміщення київській фірмі, яка хоче перереєструватися у Житомирі

13 December 2019, 09:58

13 грудня відбулася 60-а (позачергова) сесія Житомирської міської ради. До участі у сесії зареєструвалися 24 депутати.

У порядку денному було одне питання – «Про приватизацію нежитлового приміщення за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 54 шляхом викупу».

Перед голосування міський голова Сергій Сухомлин поінформував, що приміщення, про яке йде мова, хоче купити столичне приватне підприємство «Автомагістраль», яке має намір перереєструватися у Житомирі.

«Перше і останнє питання - «Про приватизацію нежитлового приміщення за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 54 шляхом викупу». Проєкт рішення виносився на розгляд постійних комісій, які підтримали його. Згідно з законом, протягом 5 днів після проведення торгів ми повинні чи відхилити, чи затвердити рішення про викуп, дати згоду фактично на викуп. Приблизна сума викупу складає 12 тисяч за метр квадратний. Там всього 133 квадратних метри. Викупила компанія «Автомагістраль», яка в цьому році виконувала роботи у місті Житомирі. Зараз вона зареєстрована у Київській області, і вона хоча там зробити для себе офіс і буде робити перереєстрацію у місті Житомирі. Там велика кількість працівників, які офіційно працюють, і це податки у місцевий бюджет», – зазначив Сергій Сухомлин.

Депутатка Любов Цимбалюк поправила мера та зауважила, що фірма ще не викупила приміщення, а лише має намір, на що, власне, і потрібне рішення сесії. Вона також наголосила, що для міста – це великі податки від компанії.

Сергій Сухомлин ще раз акцентував, що компанія буде реєструватися у Житомирі.

«Були перемовини декілька разів. Це більше для нас потрібно, ніж для цієї компанії», – акцентував мер.

Питання поставили на голосування: 23 – «за», один з депутатів не голосував (всього в міській раді 42 депутати).

Загалом позачергова сесія міської ради тримала близько 20 хвилин: розпочалася о 9:20 год., а о 9:40 – завершилася.

Нагадаємо, проєкт рішення сесії «Про приватизацію нежитлового приміщення за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 54 шляхом викупу» з'явився на сайті міської ради 10 грудня: приватному підприємству «Автомагістраль» збиралися дозволити викупити приміщення площею 133,9 кв.м. у дев’ятиповерхівці на вул. Перемоги, 54 за 1 млн 621 тис. 54 грн.

Як повідомляв Житомир.info, електронний аукціон з продажу нежитлового приміщення у Житомирі на вул.Перемоги, 54 мав відбутися 10 грудня. За інформацією платформи ProZorro. Продажі, заявка надійшла лише від одного учасника – ПП «Автомагістраль».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада  
Матеріали по темі