Влада

«Укрпошта» планує розпродати більше 800 приміщень, якими не користується, з них 24 – у Житомирській області

24 December 2019, 10:58

«Укрпошта» планує реалізувати 800 об'єктів нерухомості. Це не профільні об’єкти чи ті, що не використовуються в господарській діяльності компанії. Зокрема, 17 баз відпочинку, або будівлі, що знаходяться в аварійному стані, чи об’єкти, де взагалі є лише фундамент. Щороку на утримання цього майна «Укрпошта» витрачає близько 10 млн грн на сплату податків, комунальних послуг, охорону та інше.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій – інформує 24 грудня пресслужба міністерства.

Укрпошта оголосила відкритий тендер на закупівлю послуг із незалежної оцінки нерухомого майна для визначення справедливої ринкової вартості 800 об'єктів нерухомості площею 132 тис кв. м.

«В Укрпошти 1,3 мільйона квадратних метрів нерухомості й багато її знаходиться в центрах великих міст або на березі Чорного моря, де велика вартість землі. І 10% цих об’єктів непридатне для ефективного використання. що зовсім не сприяє розвитку Укрпошти як логістичної компанії. Більше того, кожен рік ми витрачаємо майже 10 млн грн на їх утримання. Ці ресурси повинні працювати на компанію, а не приносити збитки. Всі отримані гроші ми плануємо інвестувати в інфраструктуру і будівництво нових автоматизованих сортувальних центрів», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Зазначається, що з прийняттям Верховною Радою за поданням Кабміну змін у закон про перелік держкомпаній, що не підлягають приватизації, та вилучення із цього списку «Укрпошти», продаж непрофільного майна стало можливим.

«Наша позиція – максимальна ефективність держпідприємств. Укрпошта має здобутки - вони навчилися заробляти на здачі в оренду майна. Цього року очікуємо 69 млн грн. Можливість продавати непрофільне майно - наступний крок. Сподіваюся, що незалежний оцінювач і відкритий тендер дозволять зробити це максимально прозоро», - сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Визначена оцінювачем вартість буде використана в якості стартової, а продаж нерухомості буде здійснюватися виключно на конкурентних засадах через проведення відкритих електронних аукціонів у системі Prozorro. Продажі.

«Укрпошта» має в своєму портфелі понад 1,3 млн кв. м нерухомості, із яких 132 тис. кв. м не використовуються в господарській діяльності.

У тендерній документації є перелік 867 об’єктів, оцінку яких треба провести, з них – 24 знаходяться в Житомирській області. До речі, в Житомирі пропонується оцінити один об’єкт – відділення поштового зв’язку на вул. Домбровського, 80 площею 61,9 кв.м., яке єдине з усіх знаходиться у доброму стані.

Як повідомляв Житомир.info, державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» міська влада здавала в оренду кілька десятків комунальних приміщень у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укрпошта нерухомість  
Матеріали по темі