Події

У Житомирській області рятувальники витягли з-під криги рибалку, але той помер дорогою до лікарні

14 January 2020, 10:05

У Попільнянському районі Житомирської області чоловік провалився під кригу на річці. Рятувальники встигли витягнути постраждалого, але врятувати життя чоловіка не вдалося.

Про це 14 січня Житомир.info повідомили у пресслужбі управління ДСНС України у Житомирській області.

«Об 19:53 год. 13 січня на пульт зв’язку 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Попільня від чергового відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в смт Корнин на річці Ірпінь під кригу провалився місцевий житель. На місце прибуло чергове відділення рятувальників у складі чотирьох осіб разом з фельдшером швидкої допомоги. Медпрацівник чекав на березі, а рятувальники за допомогою гумового човна дісталися до місця, де провалився рибалка. Вони вилучили його з води та передали лікарям. Однак через значне переохолодження постраждалий помер у кареті швидкої допомоги, не доїхавши до лікувального закладу. Загиблий чоловік – 1975 року народження. Проживав він у смт Корнин», – поінформували у пресслужбі ДСНС. Тут також уточнили, що чоловік вийшов на річку, аби порибалити.

Близько 13:00 год. 14 січня Водолазна служба повідомила у Facebook подробиці події, зазначивши, що автомобіль медиків не міг доїхати до самої водойми, адже дорога там погана, а кругом – чагарники.

«Рятувальники намагалися врятували рибалку з водосховища, що в смт Корнин Попільнянського району. Відстань до місця події складала біля 30 км. З’ясувалося, що 44-річний чоловік знаходився у воді на відстані біля 20 м від берега. Місцеві жителі не могли допомогти потопаючому, так як крига було занадто тонкою, а човна поблизу не було. Сам же рибалка, пересуваючись по примерзлій водоймі, використовував лижі. П’ять хвилин знадобилося рятувальникам, аби дістатися на надувному човні до чоловіка, витягнути його з води та доправити до берега. Весь час до прибуття бійців ДСНС та під час проведення аварійно-рятувальних робіт рибалка був при свідомості. Вже на березі фельдшер, який приїхав разом із рятувальниками, надав чоловікові першу медичну допомогу. Через чагарники та погану дорогу автомобіль медиків не зміг під’їхати до самого берега, він зупинився на відстані близько 500 м від водосховища. Тому рятувальники доправили його до карети лікарів своїм спецавтомобілем», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня 2019 року в селі Дубовик Радомишльського району Житомирської області у ставку втопився 29-річний рибалка. А 19 грудня в селі Іванків Андрушівського району під час риболовлі втопився 81-річний дідусь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: потопельник тіло утопленик крига лід рибалка Корнин Попільнянський район  
Матеріали по темі