Культура

У Житомирі відзначили переможців обласної краєзнавчої премії, один з лауреатів написав заяву про відмову від нагороди

24 January 2020, 16:19

23 січня голова обласної ради Володимир Ширма нагородив переможців Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

Зазначено, що один з лауреатів, який посів третє місце, відмовився від нагороди.

«За результатами розгляду робіт, що були подані на конкурс, першу премію присвоєно Ірині Копоть за видання народного музею Бориса Лятошинського: щорічник «Митець – культура – виміри часу» (5 випусків) та нотні видання «Музична скарбниця Волині» (7 зошитів); другу премію отримала Віталія Яковлєва за монографію «Бурштиновий промисел Прип’ятського басейну: історія, розвиток, видобуток»; третю премію здобув Володимир Загривий за книгу «Звягель – Новоград-Волинський. Історія. Життя як на долоні». Ще один переможець, якому теж присуджено третю премію, Сергій Хоменко з історико-краєзнавчими фільмами «Відлуння Возвягеля» та «Рік 1660. Чуднівська битва», відмовився від нагороди (виділено редакцією), – йдеться у повідомленні.

Переможцям конкурсу присвоєно звання «Лауреат Житомирської обласної краєзнавчої премії».

Зазначається, що, згідно з положенням, Житомирська обласна краєзнавча премія виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі «Культура»: перша премія – дві мінімальні заробітні плати; друга премія – півтори мінімальні заробітні плати; третя премія – одна мінімальна заробітна плата, що встановлені на 01 січня поточного року.

Положення про Житомирську обласну краєзнавчу премію ім. Миколи Костриці можна переглянути у рубриці «Нагороди та відзнаки обласної ради».

У департаменті культури, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації у коментарі Житомир.info пояснили, що Сергій Хоменко написав заяву про відмову від премії.

«Сергій Хоменко написав заяву на ім’я Володимира Ширми про відмову від премії. Причиною вказав таке: «Я знаю, чого вартує представлена мною робота і буду завжди нею пишатися». Кошти, передбачені на виплату премії, повернуться назад до бюджету», – розповіли у департаменті.

Нагадаємо, переможців на здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці конкурсна комісія визначила наприкінці грудня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, 8 листопада 2019 року, на здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці у 2019 році претендували 6 робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: краєзнавча премія премія Хоменко  
Матеріали по темі