Події

​Правоохоронці затримали начальника сектору кримінальної поліції з Житомирської області, який вимагав хабарі від підприємця

28 January 2020, 11:57

Співробітники СБУ спільно з Теруправлінням ДБР у Хмельницьку викрили на систематичному отриманні неправомірної вигоди начальника сектору кримінальної поліції одного із райвідділів Нацполіції Житомирської області.

Про це повідомляє пресгрупа УСБ України в Житомирській області.

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав від місцевого приватного підприємця щомісячні хабарі. За це зловмисник обіцяв комерсанту не втручатися у його господарську діяльність.Спочатку підприємець передавав здирнику гроші особисто, потім – перераховував на банківську картку. Правоохоронці задокументували кілька таких «траншів». Під час обшуків за місцем служби поліцейського вилучено банківську картку, на яку надходили хабарі та мобільні телефони, з доказами неправомірних дій посадовця», – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо Житомир.info, затриманий хабарник працює в Ємільчинському відділенні Новоград-Волинського відділу поліції.

Пресслужба прокуратури Житомирської області повідомила Житомир.info, що затримали правоохоронця 28 січня на отримані 5 тис. грн неправомірної вигоди.

«За версією слідства, неправомірну вигоду фігурант систематично, протягом грудня 2019 - січня 2020 років вимагав та отримував від місцевого підприємця за не перешкоджання підприємницькій діяльності у сфері купівлі-продажу металобрухту на території оперативного обслуговування району», – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Заходи із викриття проводили співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з Теруправлінням ДБР у Хмельницьку під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2020 року правоохоронці затримали начальника слідчого відділення Ємільчинського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції, який вимагав та одержав від громадянина хабар в сумі 500 доларів США за прийняття у кримінальному провадженні рішення на користь заявника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліція ДБР Ємільчинський район  
Матеріали по темі