Події

​Правоохоронці викрили шахрая, які разом з неповнолітньою житомирянкою ошукали клієнтів підприємства на понад 100 тисяч

31 January 2020, 15:35

У Житомирі правоохоронці викрили 24-річного місцевого жителя у шахрайстві та втручанні до клієнтських електронних баз товариства, втягненні у злочинну діяльність неповнолітньої, а також виготовленні та збуті наркотичних засобів. Нині йому оголошено про підозру у причетності до понад сотні епізодів протиправної діяльності, понад 70 з яких належать до категорії тяжких.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Слідчі встановили, що у 2018 році молодик познайомився з 16-річною житомирянкою, на той час старшокласницею однієї з житомирських шкіл. Хлопець запевнив школярку у коханні і намірі створити з нею сім’ю та… запропонував «майбутній дружині» незаконний заробіток. Він навчив дівчину способу перереєстрації клієнтських карток програми лояльності вітчизняного товариства та привласненні бонусних коштів клієнтів вказаної мережі. Для цього вони закуповували одноразові сім-картки операторів мобільного зв’язку та інше обладнання для більш швидкої та масової діяльності. Дівчина займалася такими оборудками на постійній основі упродовж майже 10 місяців. Сума бонусних коштів, якими їм вдалось заволодіти, склала понад 100 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Молодику оголошено підозру за ч. 2 та 3 ст. 190 (Шахрайство), ч.1 ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).

«Крім того, хлопця викрили і у низці злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків та вилучили докази його протиправної діяльності. Тож йому також оголосили про підозру за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України», – повідомили у поліції.

Нині молодик перебуває під домашнім арештом. Також поліцейські встановлюють всі обставини та участь дівчини у протиправній діяльності.Триває подальше досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві шахрайка відмінила чуже свято у заброньованому кафе і забрала 7 тис. грн завдатку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай неповнолітня поліція  
Матеріали по темі