Події

З водосховища у Житомирській області водолази дістали тіло рибалки

10 February 2020, 11:00

Двоє чоловіків у різних районах Житомирської області опинилися у крижаній воді, вийшовши на зимову риболовлю. Для одного з них подія закінчилася трагічно.

Про це Житомир.info 10 лютого повідомили у пресслужбі управління ДСНС України у Житомирській області.

Випадок зі смертельним наслідком стався 7 лютого у Хорошівському районі.

«Поблизу села Кропивенка Хорошівського району під час вилову риби в Іршанському водосховищі втопився чоловік, 1981 року народження. 8 лютого відділенням обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на воді тіло потопельника було піднято з води», – поінформували в управлінні ДСНС.

Інша подія, але зі щасливим завершенням, трапилася 9 лютого. У селі Антоновичі Овруцького району працівники місцевої пожежної охорони села Словечне врятували рибалку, 1969 року народження, який провалився під лід у місцевому ставку.

В управлінні з питань ЦЗ населення та оборонної роботи Житомирської облдержадміністрації уточнили, що 47-річному чоловікові допомагали вибратися з-під криги й інші рибалки .

«На щастя, вибратися з льодової пастки чоловікові допомогли інші рибалки. Оскільки постраждалий отримав загальне переохолодження, його було доставлено до міської лікарні. Наразі стан його здоров'я задовільний», – йдеться у повідомленні управління від 10 січня.

Доповнено о 12:45 год.

Близько 12:30 год. у пресслужбі управління ДСНС України у Житомирській області повідомили подробиці порятунку рибалки: аби дістатися до чоловіка, який тонув, працівники пожежної охорони спорудили «місток» з дощок, знайдених на пилорамі.

«9 лютого, о 07:53, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на водоймі в с. Антоновичі Овруцького району під кригу провалився чоловік. Про це рятувальників сповістили рибалки, які були на водоймі неподалік від постраждалого. Зрозумівши, що самотужки не впораються, вони й викликали допомогу. По прибуттю фахівців місцевої пожежної охорони смт Словечне до місця виклику було встановлено, що за 5 м від берега у проломі ставка знаходиться чоловік. Він вхопився за крижину та продовжував триматися на воді, будучи при свідомості. Враховуючи занадто тонкий лід, рятувальники зрозуміли, що, добираючись по ньому до потопаючого, можна провалитися у воду всім разом. Вогнеборці знайшли інший спосіб. Неподалік від водойми знаходилась пилорама. Там вони відшукали різноманітні обрізки деревини, з якої і проклали від берега до пролому «місток». Потім до потопаючого кинули мотузку, за допомогою якої поступово підтягнули по «містку» рибалку на сушу. Вже на березі на постраждалого очікували медики, які прибули за викликом», – розповіли у пресслужбі управління ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 13 січня 2020 року в смт Корнин Попільнянького району Житомирської області чоловік провалився під кригу на річці під час риболовлі. Рятувальники встигли витягнути постраждалого, але врятувати життя чоловіка не вдалося – він помер дорогою до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: потопельник тіло утопленик  
Матеріали по темі