Місто

У мерії пояснили, чому більшість маршруток Житомира не відслідковуються на електронному табло

3 March 2020, 18:45

На електронному табло прогнозування громадського транспорту на зупинці навпроти Житомирської міськради один за одним у розкладі з'являються тролейбуси, однак з маршруток можна відстежити тільки №1 та комунальний автобус №4. І ті не кожного разу з’являються на екрані.

Подібна ситуація і на інших зупинках: більшість перевізників відімкнули GPS-трекери, чи перейшли на іншого оператора, який показує рух транспорту лише на своєму сайті.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку Костянтина Підпокровного, згідно з договором, перевізники зобов'язані встановити GPS-трекери, однак проблема виникла в тому, що управління не визначило єдиного оператора системи відстежування.


«Перевізники формально виконали умову договору ще 3-5 років тому і кожен автобус облаштований такими трекерами. Але враховуючи, що до даного часу не визначено єдиного оператора для системи моніторингу, комунальний транспорт, тобто трамваї, тролейбуси і автобуси працюють в системі Dozor, інші перевізники, хоча і мають обладнання для передачі даних, але майже як рік припинили договори з даною компанією. Натомість підписали договори з іншою компанією, яка також має відповідне забезпечення», - пояснює начальник управління транспорту Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Відслідкувати маршрутки в онлайн-режимі наразі можна на двох сайтах. «Dozor» показує увесь комунальний транспорт та маршрути №1, №3, №44. «Eаsyway» - приватні маршрути №58, №33, №30, №19, №19-А. Інші маршрути ніде не відображаються.

Таких перевізників не штрафують, адже за місяць мають оголосити конкурс на визначення єдиного оператора в місті.

«На даний час не штрафуємо. Після введення нового тарифу з 10 січня ми займалися питанням, щоб працювала система електронного квитка. На даному етапі це було дуже важливо - впровадження валідатора та системи електронного квитка. Наступним етапом буде налагодження диспетчеризації, бо це наступний крок і головне завдання на найближчий місяць-два», - додає Костянтин Підпокровний.

В залежності від оператора, обслуговування GPS-трекерів може коштувати від 100 до 200 гривень на місяць за один маршрут.

На запитання, чому комунальний автобус № 4 не завжди відображається на електронному табло прогнозування, начальник управління чіткої відповіді не надав. Проте зазначив, що комунальний транспорт моніторять щодня.

Нагадаємо, 6 червня 2019 міська влада оприлюднила проєкт нових умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року житомиряни вимагали повернути GPS-навігатори в кожну маршрутку, тодішній заступник міського голови Дмитро Ткачук повідомив про перевірки перевізників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: GPS-трекер маршрутка транспорт електронне табло  
Матеріали по темі