Культура

​Лялькар з Житомира вдруге переміг на Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва: здобув 90 балів з 90 можливих

11 March 2020, 12:03

Сергій Соловйов з Житомира, засновник Театру ляльок «Комплімент» вдруге поспіль переміг на V Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва.

Про це 11 березня повідомили в пресцентрі фестивалю.

«Результати стали відомі на церемонії закриття фестивалю у Дніпрі. Загалом у конкурсі з відкриття 10 січня у Харкові і до завершення 8 березня взяли участь 12 артистів, які змагалися за призи у двох номінаціях: статичні та динамічні жанри. Сергій Соловйов брав участь у фестивалі вдруге — минулого року він теж переміг у номінації «динамічні жанри». Цього разу він показав максимальний результат — отримав найвищі оцінки з можливих від всіх суддів фестивалю впродовж трьох вік-ендів: це 90 балів з 90 можливих», - йдеться у повідомленні.

«Дуже приємно, що я зміг показати все найкраще, що маю та вмію, але я точно знаю, що є простір для розвитку. Коли є такі лялькарі як Філіп Жанті, Алекс Йоргенсен, завжди є, чому повчитися, — зізнається двократний переможець. — Найбільше мені б хотілося побачити на фестивалях, на українських вулицях більше колег-лялькарів, більше акробатів та фокусників. Артисти динамічних жанрів рідко зараз працюють серед людей, віддають перевагу роботі в театрах та клубах. Але ніщо не перевершить прямий контакт очі-в-очі з глядачем».

Перемогу на фестивалі Сергій Соловйов здобув не сам — йому допомагали песик Мультик, лемур та білка, а ще художник Сальдалі, який народився в житомирській майстерні напередодні фестивалю.

Враження від виступу артиста не забудуть не тільки глядачі, але й судді. Так, режисерка Театру імені Пушкіна Ольга Турутя-Прасолова вважає, що виступ житомирського лялькаря став справжнім вуличним шоу.

«Його не треба було шукати — я просто побачила натовп й пішла подивитися, що там відбувається. А там виступав артист. С публікою він працює дуже професіонально, — визнає режисерка. — Використання реквізиту дуже винахідливе. Не було жодної паузи, на кшталт «зачекайте, я зараз дістану одну штуку». Все звідкись з’являлося, кудись зникало, з легкістю, без зупинок. Навіть смартфон був вмонтований в руку. Всі глядачі, котрі зупинились, як я, подивитись, що тут відбувається, залишилися задоволені».

У динамічних жанрах, де переміг Сергій Соловйов, друге і третє місце посіли представниці харківської циркової школи Circusflex Анастасія Титова й Тетяна Сажина відповідно. Вони брали участь у фестивалі вперше.

В номінації «статичні жанри» дебютанти теж добре себе показали: перемогу з першої спроби здобув дует “У пошуках скарбів” (Віталій Демчук і Юлія Пахаян) — перші представники Кривого Рогу в історії фестивалю. Друге місце у номінації зайняв багатократний учасник фестивалю, переможець минулого конкурсу Дмитро Буйвал з Сум. А третє — дніпрянин Микола Федосов.

Шість найкращих учасників розділили між собою призовий фонд у 80 000 грн. Кожний або кожна з призерів у кожній з двох номінацій отримали винагороду: 5 тисяч за третє місце, 10 тисяч - за друге, і 25 тисяч - за перше.

Нагадаємо, у січні 2019 житомирський лялькар Сергій Соловйов отримав найвищі оцінки за своє шоу на V Всеукраїнсьокому фестивалі вуличного мистецтва. Результати мали оголосити у березні.

Як повідомляв Житомир.info, у минулому році лялькар Сергій Соловйов здобув перемогу в IV Всеукраїнському Фестивалі вуличного мистецтва, який проходив у Дніпрі з 16 лютого по 11 березня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Соловйов лялькар фестиваль  
Матеріали по темі