Суспільство

​ Житомирян закликають у домашніх умовах долучитися до всесвітнього флешмобу LotsOfSocks

20 March 2020, 12:35

Вже цієї суботи 21 березня відбудеться всесвітній флешмоб «LOTS OF SOCKS», небайдужі одягнуть різнокольорові шкарпетки на підтримку людей з синдромом Дауна.

Цьогоріч організація «Діти сонця» закупила 2000 пар шкарпеток і вже сьогодні близько 500 пар відправилися до учасників акції.

Проте, через карантин охочих долучитися до благодійництва стало менше, говорять в організації, тому акція буде тривати довше аніж зазвичай.

«Зараз це все трохи притихло. Але коли людина хоче придбати вона телефонує, замовляє кількість, яку вона хоче, розміри ми збираємо зараз і відправляємо. Якщо людина хоче поштою отримати, ми можемо відправити, або доносимо туди, куди хоче людина. Ми надіємось, що після карантину ми зможемо продовжити акцію тому, що для нас це важливо. Нашу акцію цього року ми розтягнемо на більший період часу, адже у зв’язку з карантином мусимо перетерпіти, будемо надіятися, що ситуація відступить і ми зможемо залучити максимальних більших ресурсів, щоб наша організація мала за що жити»,- говорить заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця» Людмила Рибчинська.


Людмила Рибчинська каже: на зібрані кошти хочуть закупити обладнання та матеріали для профорієнтаційної роботи, аби діти опановували різні професії.

«Маємо придбати матеріали для наших діточок, щоб їх вже пускати у соціум і навчати трудової діяльності. Всі кошти, які хочемо залучити в цьому році при придбанні шкарпеток та футболок, ми хочемо придбати електричні прибори для того, щоб навчати різним професіям кулінарії та іншим. Через те, що наші діти підросли за ці роки і ми маємо турбуватися, щоб їм краще жилося у майбутньому», - каже Людмила Рибчинська.

Червоні, блакитні, жовті – кожен може обрати шкарпетки будь-якого кольору та зробити благодійний внесок. Також цього року тут пропонують не лише шкарпетки, а й яскраві футболки.

«Цього року шкарпетки мають зовсім інший вигляд, малюнок, а кольори майже ті самі, що кожного року. У цьому році ми додатково залучили футболки на замовлення. Футболки робимо під замовлення, бо ми не можемо закупити таку кількість, щоб розповсюджувати. Щодо шкарпеток, вартість така сама, як і минулого року - 47 грн так, як у нас 47 хромосом, одна лишня. Це за можливості, хто скільки може, конкретної суми не має», - розповідає Людмила Рибчинська.

В організації кажуть не обов'язково щось купувати аби допомогти. Можна одягти власні яскраві шкарпетки та долучитись до флешмобу.

«Ми залучаємо всіх людей взяти участь у цій акції, не важливо придбали ви шкарпетки чи ні. 21 березня у домашніх умовах одягти різнокольорові шкарпетки на руки або на ноги не важливо, сфотографуватися та поставити хештег #Lots_of_socks, де ви підтримуєте людей, дітей з синдромом Дауна для їх суспільного життя, аби вони максимально соціалізувалися, максимально мали рівні права, як ми з вами, нормотипові люди», - закликає заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця» Людмила Рибчинська.

Долучитися до акції і підтримати дітей можна за адресою:

м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 4

Фейсбук: https://www.facebook.com/disozt/

Пошта: kisisvilipaola@gmail.com

Телефон: +380 63 336 9961 Людмила Рибчинська

Нагадаємо, в минулому 2019 році Марина Порошенко у Житомирі долучилась до всесвітнього флешмобу LotsOfSocks.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі