Події

В Житомирській області поліція склала 46 протоколів про порушення карантину та три – за поширення «фейків»

31 March 2020, 12:52

Станом на 10:00 год. 31 березня за порушення правил щодо карантину поліцейськими складено 46 адміністративних протоколів.

Про це повідомляє пресслужба обласної поліції.

«До складу рейдових груп, окрім поліцейських, входять військовослужбовці, представники органів місцевого самоврядування та санітарно-карантинних підрозділів МОЗ. Правоохоронці забезпечують публічну безпеку та правопорядок, перевіряють ринки і торговельні центри, звертаючи увагу на роботу навіть дрібних крамниць та кіосків у населених пунктах області. Вони проводять роз’яснювальну роботу з відвідувачами, власниками та працівниками таких закладів, нагадуючи про необхідність дотримання обмежень, встановлених урядом. Відтак, у першу чергу, звертають увагу на наявність у працівників засобів індивідуального захисту та постійне їх використання під час роботи, кількість покупців у приміщеннях та дотримання ними дистанції, можливість скористатися засобами для дезінфекції та виконання інших, встановлених законодавством, вимог по запобіганню поширенню коронавірусу», - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок 31 березня поліцейські оформили 46 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Найбільше – у Житомирі (21) та Житомирському районі (6), а також Бердичеві (7) та Новограді-Волинському (4). Нагадаємо, що за таке правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч гривень і на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Також складено три протоколи за ст. 173-1 (Поширення неправдивих чуток): у Житомирі, Попільнянському та Радомишльському районах.

В головному управління Нацполіції у Житомирській області Житомир.info уточнили, що протоколи складені за пости у соцмережах.

«Протоколи складені за матеріали, поширені в соцмережах, в тому числі в Житомирі протокол складений на Громова, він це розкручував у Facebook. В Попільні та в Радомишля також протоколи складені за поширення у соцмережах неперевіреної інформації, пов’язаної з коронавірусним захворюванням», - розповіла речниця ГУНП Алла Ващенко.

Стаття 173-1. Поширювання неправдивих чуток: Поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 255 грн) або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку.


Нагадаємо, Олександра Громова – «активіста», керівника ГО, члена громадської ради при Житомирській ОДА 13 серпня 2019 року затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі після передачі йому 5 тисяч доларів США, які він, побачивши правоохоронців, намагався приховати між сідницями. Чоловік шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в Інтернеті компрометуючу інформацію напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район. 6 березня 2020 року на засіданні у Корольовському райсуді, який розглядає справу Громова, адвокатка клопотала про повернення 200 тис. грн застави, але суд відмовив.

Як повідомляв Житомир.info, 21 березня 2020 року поліція повідомила про відкрите кримінальне провадження за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України: перевіряють інформацію про укриття відомостей хворим на COVID-19 щодо причетності до перевезення організованої групи туристів до Австрії та назад в Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція коронавірус ГУНП фейк Громов протокол  
Матеріали по темі