Фоторепортаж

Квітнева спека у Житомирі: розквітлі вулиці та доволі людний центр міста. Фоторепортаж

9 April 2020, 15:03

З кожним квітневим днем «картинка» за вікном стає ще яскравішою: буквально на очах розпускають бруньки на деревах й перетворюються в листя, а земля убирається в квіти. Яскраво-зелена трава, ще не втомлена спекою, килимом стелиться там, де їй «дозволяють», – у місцях, вільних від асфальту і тротуарної плитки. Диво весняного пробудження природи, мабуть, мало кого залишає байдужим.

День 9 квітня у Житомирі та області видався майже «літнім»: стовпчики термометрів дісталися позначки +21°C. Весняні пейзажі, тиха і сонячна погода в один голос кличуть на вулицю, однак карантинні обмеження змушують залишатися вдома й спостерігати за цією красою з вікна.

Щоправда, вдень 9 квітня у центрі Житомира було доволі людно: хтось поспішає у справах, а дехто присів на лавочку та приймає сонячні ванни. Радіють теплу і тварини: кішки муркочуть і бавляться на мякій траві.

За прогнозами синоптиків, квітневе «літо» зробить паузу: вдень 10, 11 та 12 квітня температура повітря підніматиметься максимум до +13°C. А вночі та вранці 11 і 12 квітня по області очікуються досить сильні заморозки, у повітрі – 0-5°C.

До речі, ніч на 9 квітня теж була холодною: спостерігались заморозки на ґрунті 1-4°C.

Фоторепортаж квітучого Житомира, відзнятий 7 квітня 2020 року, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2020 року стало відомо, що опалювальний сезон у Житомирській міській ОТГ планують завершити у ніч з 15 на 16 квітня, хоча раніше планувалося припинити подачу тепла 8 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: весна квіти квітень погода  
Матеріали по темі