Місто

У мерії пояснили, чому у мікрорайонах Житомира працюють торговельні майданчики

17 April 2020, 17:26

У Житомирі у зв'язку із карантином з 19 березня зупинили роботу шести продуктових ринків. Проте торговельні майданчики під заборону не потрапили й продовжують працювати за умови дотримання санітарних норм.

«Якщо ми говоримо про ряд таких невеликих зон, як на Крошні чи на Довженка, вони не мають статус ринку. Це торговельні комплекси, тимчасові торговельні комплекси, які не підпадають під заборонні дії, але їхня діяльність має дотримуватись санітарно-епідемічних правил. Мова йде про засоби дезінфекції, засоби індивідуального захисту, про нескупчення людей в торговельних зонах, і ця відповідальність лягає на власників даних торговельних комплексів», – пояснює директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.


Напередодні Великодня торговельні майданчики у мікрорайонах Польова та Крошня переповнені покупцями. Продавці магазинів працюють у масках, деякі – в рукавичках, проте дистанції ніхто не дотримується.

За словами директора департаменту економічного розвитку, контролювати роботу торговельних майданчиків мають мобільні групи оперативного штабу міської ради. Також він зауважує, що обмежувати роботу торговельних майданчиків наразі не планують.

Як повідомляв Житомир.info, 26 березня 2020 року виконком прийняв рішення дозволити роботу магазинів біля ринків, але за умови, що ринок та конкретний підприємець бере на себе відповідальність щодо дотримування протиепідемічних заходів. Крім того, «Малинський ринок» на околиці Житомира, який не припинив роботу, працює лише як оптовий.

Який вигляд мали два житомирських ринки під час карантину – «Малинський» та «Сінний» – дивіться у відеосюжеті від 9 квітня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ринок базар продаж карантин Костриця торговельні майданчики  
Матеріали по темі