Здоров'я

​Де у Житомирі придбати маски та антисептики і скільки вони коштують

22 April 2020, 16:43

У Житомирі маски та антисептики є в наявності майже у кожній аптеці. Проте ціни на засоби індивідуального захисту виросли. До прикладу, два місяці тому одноразову медичну маску можна було придбати від 2 гривень, сьогодні найдешевші коштують 12 гривень.

Зранку 22 квітня журналісти Житомир.info пройшлися аптеками у центрі міста та у мікрорайоні Польова, аби порівняти ціни на захисні маски та антисептики.


«Коштують 20 грн 40 коп., звичайна медична маска. Антисептики є, септил на 50 мл, 100 мл і на 1 л. Останні кілька днів вже немає такої інтенсивності до продажів, як було раніше», – говорить фармацевтка Тетяна.

«Коштують маски 12 грн, антисептик за 48 грн. Маски беруть завжди», – відповідає фармацевтка Крістіна.

«Маски по 20 гривень, ось такі звичайні. Антисептики є такого гелевого типу, вони по 40 грн, на спиртовій основі.Антисептики менше купують, більше спирт, а маски щодня», – каже фармацевтка Людмила.

У наявності в одній з аптек були й респіратори, їхня вартість - 65 грн.

Маски з тканини можна придбати за 20 - 25 гривень. Їх та антисептики пропонують у крамницях з побутовими товарами, навіть у деяких зоомагазинах.

«Ми маємо масочки ось такі звичайні в сердечка, вони мають вісім шарів марлі. Такі маски коштують 25 грн. Також ми маємо дезінфектори, які коштують 60 грн. Коли заходять до нас вагітні жінки, то маски та дезінфектори ми роздаємо безкоштовно, адже вони у зоні ризику. Також маємо масочки по 20 грн», – розповідає продавчиня зоомагазину Тетяна.

«Масочки маємо, які шиють самі. З хорошої тканини, двошарові по 24 грн. Є за 20 грн, але іншої якості, теж гарненькі. Антисептики є у нас маленькі та великі. Півлітрові - 250 грн, літрові - 540 грн», – говорить продавчиня магазину з побутовими товарами Ірина.

Нагадаємо, з 6 квітня 2020 року уряд заборонив перебування в громадських місцях без захисної маски. 13 квітня «Урядовий портал» опублікував роз’яснення стосовно того, що таке громадське місце і де необхідно носити маску.

Картаті, у квіточку та зі щелепами: на другий місяць карантину маски у Житомирі перетворились на модний аксесуар. Фоторепортаж

Як пошити маску: майстер-клас у світлинах від фотокореспондентки Житомир.info і кота Макса тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус маска респіратор антисептик  
Матеріали по темі