Економіка

У Житомирській області на одну вакансію претендує 11 безробітних, рік тому ця цифра була втричі меншою

13 May 2020, 17:20

Станом на 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становить 18669 осіб (на 1 квітня – 14 613). У січні-квітні на одну вакансію в області претендувало 11 осіб, торік у цей же період навантаження на вакансію було майже втричі меншим.

Такі дані наведені на сайті Житомирського обласного центру зайнятості.

Кількість вакансій, поданих роботодавцями до центрів зайнятості області, станом на 1 травня складала 1770 одиниць (станом на 1 квітня вакансій було більше – 2133 одиниці). Середній розмір заробітної плати у вакансіях на 1 травня становив 6035 грн, у 70% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.

У розрізі професій найбільш попит роботодавців спостерігався на продавців, водіїв автотранспортних засобів, трактористів, кухарів, операторів заправних станцій, швачок, комплектувальників проводів, охоронників.

Станом на 1 травня найвищий розмір оплати праці пропонувався для головного енергетика (20 тис. грн.), технолога з агрономії (17 тис. грн), варника бітуму (16 тис. грн); машиніста механічного котка, формувальника залізобетонних виробів та конструкцій, машиніста укладача асфальтобетону (по 15 тис. грн), інженера-енергетика та газорізальника (по 12 тис. грн).

Упродовж січня-квітня 2020 року послугами служби зайнятості скористалися 47,8 тис. громадян, з них 54% мали статус безробітного.

За видами економічної діяльності, серед безробітних, які мали професійний досвід, кожний п’ятий раніше працював у сільському, лісовому, рибному господарствах ; 19% – у переробній промисловості; по 16% – у державному управлінні та в торгівлі; 5% – у сфері охорони здоров’я; 4% – на транспорті.

На одну вакансію в середньому претендувало 11 безробітних (станом на 1 травня 2019 року – чотири особи).

За видами економічної діяльності найбільше претендентів на одне вільне робоче місце спостерігалося у постачанні електроенергії, газу та повітря (51 особа), а найменше – на транспорті ( п’ять осіб).

За професійними групами найвища конкуренція на одну вакансію серед технічних службовців, керівників та представників найпростіших професій (по 21 та 19 осіб відповідно), а найменше – серед кваліфікованих робітників з інструментом (п’ять осіб).

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 січня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних у Житомирській області становила 14,4 тис. осіб. Середній розмір заробітної плати у вакансіях був 6024 грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безробітний вакансія центр зайнятості ЦЗ служба зайнятості  
Матеріали по темі