Події

У Житомирській області судили матір учениці, з якої глузували у школі через оголені фотографії

25 May 2020, 14:54

Між учнями Чижівської школи Новоград-Волинського району Житомирської області «гуляли» фотографії однієї з учениць, яка на світлинах оголена. Протокол склали відносно матері дівчинки за неналежне виконання батьківських обов’язків. Суд справу закрив у зв`язку з відсутністю в діях жінки складу адміністративного правопорушення.

Постанова Новоград-Волинського міськрайонного суду щодо вказаної справи була оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень 22 травня.

«З адміністративного протоколу, який надійшов до суду 04.03.2020 слідує, що ОСОБА_1 належним чином не виконує своїх батьківських обов`язків щодо виховання неповнолітньої доньки ОСОБА_2 (…), у зв`язку з чим було розповсюджено світлини оголеної дитини, що було встановлено 26.02.2020», – йдеться у матеріалах суду.

У суді жінка пояснила, яким чином були поширені фото її оголеної дитини. Вона зазначила, що її дочка відправила світлини старшокласнику, в якого закохалася. Згодом знімки почали «гуляти» серед учнів школи та в інтернеті. У зв’язку з цим з дитини глузували.


Адвокат жінки зауважив, що вбачає в діях класного керівника ознаки цькування учениці. Зокрема, вчитель надала розголосу виявленим фото дитини. У зв`язку з ситуацією, що склалася, дівчинка вимушена була змінити своє місце проживання і навчання.

«Під час розгляду матеріалів справи було встановлено, що неповнолітня ОСОБА_5 у зв`язку з обговоренням у Чижівській школі, де вона навчалась, її фотосвітлин в напівоголеному стані, зазнала з боку учасників освітнього процесу глузування, психологічного приниження, словесного знущання, поширення чуток і пліток. У зв`язку з цим родина дівчинки змушена була змінити місце проживання та навчання дитини», – зазначено у матеріалах суду.

Інформацію про виявлені обставини суд вважає за потрібне надати начальнику відділу освіти Новоград-Волинської райдержадміністрації.

Тож суддя постановила «провадження по справі про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП ОСОБА_1 закрити у зв`язку із відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення. Довести про викладене до відома начальника відділу освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації Житомирської області для реагування в межах повноважень».

Нагадаємо, у квітні 2020 року в Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднили постанову Корольовського районного судду міста Житомира щодо булінгу у загальноосвітній школі №21: учні 5-го класу протягом 2,5 роки цькували однокласницю.

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня житомирська психологиня розповіла, як батькам підтримати дитину, що стала жертвою булінгу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд учениця булінг  
Матеріали по темі