Місто

Фонтани у Житомирі запустять, коли дозволить міськрада, але запрацюють не всі

27 May 2020, 14:52

Із 9 фонтанів, які є у Житомирі, цьогоріч працюватимуть 7. Два з них вже почали роботу у тестовому режимі – 22 травня запустили фонтан на Михайлівській і «Лотос» в сквері на Лятошинського.

Про це 27 травня у Facebook повідомило КП «Житомирводоканал».

«Ці фонтани мають цікаву історію (на Михайлівській та на Лятошинського). Перший із них подарував нашому місту сеньйор Верджиніо Феданца, меценат, засновник та керівник компанії торгової марки INBLU з виробництва взуття в містах Житомир, Бердичів, Київ, країнах Польщі, Італії. Фонтан «Лотос» на Лятошинського виготовлений за кошти бюджету участі. Цей декоративний водограй доповнює реконструйований сквер на Лятошинського. Об’єкт виготовлений у вигляді квітки лотосу, яка складається з переплетених людських рук, які символізують єднання та взаємодопомогу. Верхівкою фонтану є дві долоні, складені у молитві», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що водограї, які прикрашають паркову зону міста, та фонтан, що на Польському бульварі, 16, обслуговують спеціалісти «Житомирводоканалу», які здійснюють монтаж та перевірку насосного обладнання, виконують ремонтні роботи.

«Свою роботу більшість житомирських фонтанів розпочне, коли буде відповідне рішення міської ради», – зазначають у водоканалі.

У коментарі Житомир.info в «Житомирводоканалі» уточнили, що, за попередньою інформацією, не планується запускати фонтан на майдані Соборному, а також один із тих, що у парку Гагаріна. Зокрема, причиною незапуску фонтану на Соборному є потреба у його реконструкції, на що необхідні кошти.

Нагадаємо, у зв’язку з карантином, спрямованим на протидію поширення коронавірусу, сезон фонтанів у Житомирі не розпочався 1 травня, як це відбувалося щороку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан  
Матеріали по темі