Суспільство

Підвезення учасників, температурний скринінг, довідки: за яких умов буде проходити ЗНО у Житомирській області

28 May 2020, 16:03

Цьогоріч на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, яка відбуватиметься з 25 червня по 17 липня, в Житомирській області зареєструвалося 12 300 учасників.

У зв’язку з пандемією тестування проходитиме за певних умов. Зокрема навчальний заклад має організувати транспорт для учасників ЗНО.

«Безпечний доїзд до пунктів тестування. Багато учасників, які будуть доїжджати, особливо на ті предмети, де невелика кількість зареєстрована. Є такі предмети, як хімія, фізика, які будуть проходити тільки у місті Житомирі, і всі випускники з області мають їхати сюди. До завершення ЗНО всі учасники залишаються учнями, студентами тих закладів, де вони навчаються. Отже, керівництво закладу відповідає за їхню безпеку, в тому числі щоб вони дісталися до пунктів тестування. Бо вони їдуть на державну підсумкову атестацію. Мені здається, тут проблем не буде, адже є великий парк шкільних автобусів, а також є інші можливості організувати цей довіз», – говорить заступник директора КЗ «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Микола Сюравчик.


Кожного учасника в пункті тестування мають забезпечити засобами індивідуального захисту та провести температурний скринінг.

«Для того, аби зайти до пункту тестування, треба буде пройти аналіз температури. Сьогодні вже відпрацьовується модель, коли учасники не будуть одночасно діставатися до пунктів тестування. Кожен, хто отримає запрошення на тестування, також отримає час, коли має прибути на пункт тестування. Міністерство сьогодні говорить про те, що всі учасники отримають засоби захисту – це ті, хто буде складати зовнішнє незалежне оцінювання та хто буде його проводити. Другий момент, всі пункти тестування будуть забезпечені антисептиками, вони будуть при вході та в кожній аудиторії. Дистанцію в 1-2 метри буде дотримано – розставлять столи в шаховому порядку», – каже Микола Сюравчик.

В окремих випадках треба мати медичну довідку.

«Є категорія людей, у яких підвищена температура, можливо, це хронічно і пов’язано з якимось захворюванням. Саме для таких людей необхідні медичні довідки, які підтвердять, чому може бути підвищення температура», – пояснює Микола Сюравчик.

Такий варіант будуть відпрацьовувати й на пробному ЗНО.

«У нас буде можливість подивитися, як це спрацює 15-17 червня, коли буде проходити пробне незалежне оцінювання. Доїзд учасників пробного тестування: раніше вони робили це за власні кошти, цього разу це має забезпечити навчальний заклад шкільним автобусом, який їх довезе», – сказав Микола Сюравчик.

Нагадаємо, 21 травня Міносвіти затвердило оновлений графік проведення ЗНО.

Як повідомляв Житомир.info, через карантин в Україні на місяць перенесли терміни проведення вступної кампанії-2020: прийом документів розпочнеться в серпні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО Сюравчик  
Матеріали по темі