Суспільство

З фонду боротьби з COVID-19 виділили кошти, щоб повернути учасникам пробного ЗНО, виплачувати почнуть з 1 липня

18 June 2020, 09:48

Кошти, сплачені за пробне ЗНО у закладах освіти, повертатимуть учасникам тестування з 1 липня – на це виділено гроші з фонду боротьби з COVID-19. Виплати здійснюватимуться на картку ПриватБанку.

Відповідний порядок повернення коштів Уряд ухвалив 17 червня 2020 року. Про це повідомили на Урядовому порталі.

«Виплати коштів учасникам пробного ЗНО розпочнуться вже за два тижні – 1 липня – і будуть здійснюватись через відділення ПриватБанку. Учасники пробного ЗНО, які мають картку ПриватБанку, отримають SMS-повідомлення від банку про зарахування коштів. Якщо учасник не має картки, він отримає SMS-повідомлення про те, що картка з компенсованими грошима чекає у найближчому відділенні банку», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

МОН передасть банку інформацію від регіональних центрів оцінювання якості освіти щодо всіх учасників, які зареєструвалися з 3 по 24 січня 2020 року для проходження пробного ЗНО та сплатили кошти за участь у ньому. Передбачається, що повернення коштів розпочнеться 1 липня і триватиме до 1 грудня 2020 року.

«На повернення коштів усім учасникам пробного ЗНО буде витрачено 52 млн 450 тис. грн з фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками. Роботи, пов’язані з підготовкою тестів та процесу тестування, були виконані вчасно, що забезпечувало готовність провести пробне ЗНО у закладах освіти. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону», – повідомляють на урядовому порталі.

У вартість пробного ЗНО входить оплата послуг за виконання значного обсягу робіт, зокрема:

• укладання тестів

• переклад цих тестів мовами національних меншин

• підготовка, друк та комплектування тестових зошитів, бланків відповідей та інформаційних бюлетенів

• доставка матеріалів до пункту тестування

• оплата праці працівникам, які залучені до організації та проведення

• виконання заходів із визначення результатів пробного ЗНО.

Водночас МОН готове до проведення ЗНО у безпечних умовах та відповідно до рекомендацій головного державного санітарного лікаря України і епідеміологічної ситуації. У міністерстві вважають, що скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний інструмент оцінювання та механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики

Як повідомляв Житомир.info, учасникам пробного ЗНО повернуть кошти, Мінфін розробив механізм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пробне ЗНО гроші учасники банк  
Матеріали по темі