Медичний центр „Асклепій”: радіохірургія – новітній унікальний метод лікування

26 May 2008, 11:04

Медичний центр „Асклепій” вперше у Житомирській області почав практикувати унікальний радіохвильовий метод лікування у гінекології та хірургії, за допомогою якого можна вилікувати передракові захворювання шийки матки у жінок: дисплазію, лейкоплакію, ерозію, а також видалити папіломи, кондиломи, поліпи.

За допомогою апарата виробництва США „Сургітрон” можна проводити біопсію (взяття матеріалу для патгістологічного дослідження), видалення поліпів безболісно і безкровно. Детальніше про це розповідає провідний лікар-гінеколог медичного центру „Асклепій” Алла Лозко:

- Як не прикро констатувати, але останнім часом вік раку у гінекології значно помолодшав. Нині у 18-річних дівчаток вже спостерігаються важкі дисплазії, які ще називають передраковим станом у жінок. Рак шийки матки є одним з досить частих захворювань в онкогінекології. Середній вік хворих тут коливається від 45 до 50 років. Але впродовж останніх років відмічені випадки цього захворювання і в більш молодому віці. Як правило, виникненню злоякісного процесу передує поява передракових змін у жінок, викликаних інфекціями, що передаються статевим шляхом, – TORCH інфекціями. Звідси витікає необхідність обстеження пацієнток на ці інфекції. В медичному центрі „Асклепій” проводиться повна лабораторна діагностика на вірус папіломи людини, герпес, цитомегаловірус, уреаплазмоз, генетичні аналізи. Центр співпрацює з однією з найкращих лабораторій Києва.

Дієвою профілактикою злоякісних процесів є раннє виявлення та адекватне лікування  вищеназваних патологій, які можливі тільки при регулярному відвідуванні гінеколога. Останнім часом відмінні результати у лікуванні ерозії шийки матки, які, як я вже згадувала, нерідко передують злоякісному процесу, досягнуті завдяки радіохвильовому методу, а саме – за допомогою радіохірургічного приладу „Сургітрон” (виробництва США), який з недавнього часу встановлений і діє в медичному центрі „Асклепій”. Наш медичний центр – єдиний в Житомирській області, що практикує цей абсолютно безболісний радіохвильовий метод лікування в гінекології. „Асклепій” став у цій справі новатором і не помилився, адже за допомогою цього методу, тобто радіохвильового приладу „Сургітрон”, операція по видаленню тієї ж папіломи, яка з часом може перерости в онкозахворювання, здійснюється в амбулаторних умовах протягом всього декількох хвилин. Дійсно, даний метод абсолютно безболісний, не залишає рубців, не викликає кровотечі та володіє стерилізуючим ефектом. Рана після нього загоюється вдвічі швидше. Така операція не потребує знеболення, і рецидиви після неї практично не зустрічаються. І, що найважливіше, під час цього методу не застосовується електричний струм, азот чи скальпель, а вироблюються радіохвилі, які діють прицільно, не пошкоджуючи сусідню здорову тканину.

В УЗД-кабінеті ми практикуємо запис відеофільмів про внутрішньоутробний розвиток плоду у вагітних, які обслуговуються в нашому центрі.

- Сучасний апарат ультразвукового дослідження італійського виробництва, який встановлено в „Асклепії”, дає змогу досліджувати розвиток плоду за сучасними стандартами, а також дає можливість здійснювати відеозапис на електронні носії розвитку дитини в порожнині матки в будь-якому гестаційному періоді (від 1 до 9 місяців). Практично кожна жінка, яка в нас обслуговується, висловлює бажання отримати такий диск. І ми з радістю робимо для них такі записи, - приєднується до розмови лікар УЗД-діагностики „Асклепію” Людмила Валяєва. – Окрім того, нашим пацієнткам, які проходять гінекологічні УЗД, ми видаємо на руки скановане  зображення досліджуваних органів у вигляді фото, аби згодом разом з цією жінкою спостерігати динаміку процесу лікування. Ці „скани” є також елементом доказової медицини. В будь-якому випадку це дуже корисно, як для самої пацієнтки, так і для лікаря. Бо ж разом ми націлені на позитивний результат і лише спільними зусиллями досягаємо його.

Газета «Новости по-Житомирски»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі