Місто

У Житомирі на маршрути вийшли нові тролейбуси, які прибули з Білорусі

6 July 2020, 16:58

Нові тролейбуси білоруського виробництва 6 липня почали курсувати Житомиром, обслуговуючи населення на маршрутах №2 і 3. Завтра, 7 липня, нові одиниці транспорту запустять також на маршрути № 1-А та 1-Б.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

Пресслужба міськради описує враження водія Сергія від кермування новим тролейбусом:

«Тролейбус безшумний, зручний для пасажирів та водія. Система кондиціювання є не тільки в салоні тролейбуса, а й в кабіні водія», – зазначає чоловік.

У міськраді зауважують: серед переваг нового рухомого складу – комфортність та безпечність для пасажирів, економність та зручність для маломобільних груп населення. Транспорт ефективний та простий в експлуатації. Також тролейбуси мають низку сучасних оснащень: є пандус, автономний хід на випадок об'їзду аварійних ділянок, обладнані зарядкою USB для гаджетів, електронною інформаційною системою, кондиціонуванням в салоні тролейбуса і в кабіні водія тощо.

Нагадаємо, вранці 19 червня до Житомира приїхали два нові білоруські тролейбуси з першої партії закуплених.

22 червня на майдані Корольова показали нові тролейбуси, які «пригнали» з Білорусі. «Показ» транспорту – у фоторепортажі

30 червня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол передали водіям ТТУ ключі від нових тролейбусів.

Як повідомляв Житомир.info, 12 грудня 2018 року під час звітування про результати роботи за рік Житомирського міського голови Сергій Сухомлин казав, що у 2019 році в рамках проєкту модернізації тролейбусного парку КП «ЖТТУ» збираються придбати 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР. Проте місто не отримає усі 50 одиниць техніки у 2019-му.

Тендер на закупівлю 49 одиниць електротранспорту для Житомирського ТТУ був оголошений 9 квітня 2019 року. А 14 червня того ж року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів.

14 червня 2019 року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ білоруські тролейбуси Білорусь  
Матеріали по темі