Події

У сквері біля Будинку правосуддя в Житомирі ТОРівці «заламали» молодика, правоохоронці кажуть: хлопець лаявся і поводився зухвало

11 July 2020, 17:11

19 червня в Instagram-спільноті agressor_zt опублікували відео, відзняте у сквері за Будинком правосуддя у Житомирі. На відео – конфлікт компанії молоді з правоохоронцями. В якийсь момент в одного з молодих людей, що у вечірній час відпочивали біля «найдовшої барної стійки», виникла перепалка з правоохоронцем. «Руки свої забрав, і метр дистанції», – вигукував юнак, він також відштовхнув працівника поліції. Правоохоронець узяв молодика за плече, той почав чинити опір. Врешті, поліцейські «заламали» хлопця, одягли на нього кайданки та повели до автомобіля.

Пік конфлікту – з 2-ї хвилини


Відео з Instagramторінки agressor_zt

Користувачі соціальних мереж активно поширюють та обговорюють відео. На це відреагувала пресслужба патрульної поліції Житомирської області, опублікувавши 11 липня свою версію подій у Facebook.

Як інформують у патрульній поліції, компанія молоді розпивала спиртне у сквері, а на зауваження інспекторів ТОР деякі з гурту відреагували лайкою.

«19 червня, близько 23-ї години вечора, під час забезпечення охорони публічного порядку, а саме скверу, що знаходиться за будинком правосуддя (м. Житомир, вул. Кафедральна), інспектори роти тактико-оперативного реагування помітили групу осіб, що порушувала громадський порядок. Інспектори роти ТОР надали громадянам вимогу, аби вони припинили розпивати алкогольні напої в громадському місці. Надалі громадяни, яким зробили зауваження, почали нецензурно висловлюватись у бік працівників поліції, поводили себе зухвало, чинили злісну непокору», – йдеться у дописі пресслужби патрульної поліції.

Врешті, ТОРівці затримали 20-річного молодика. Його доставили до міськвідділу поліції, де на хлопця склали три протоколи і постанову.

«З метою припинення вчинення правопорушень інспектори роти ТОР затримали громадянина 2000 року народження, котрий ігнорував законні вимоги працівників поліції, поводив себе агресивно, та доставили до міського відділу поліції, де оформили необхідні адміністративні матеріали, а саме: постанову за ст. 178 КУпАП (Розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях), протокол за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), протокол за ст. 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського), а також протокол про адміністративне затримання», – інформують у патрульній поліції.

Там наголошують: інспектори роти ТОР систематично здійснюють патрулювання за Будинком правосуддя (сквер на вулиці Кафедральній) у зв'язку з тим, що у літній час на спецлінію «102» від мешканців будинків, що розташовані поблизу скверу, надходять виклики про порушення громадського порядку і тиші.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2019 року упродовж двох ночей інспектори роти ТОР разом з військовими Національної гвардії проводили заплановані відпрацювання на вулиці Кафедральній у Житомирі та оформили 33 адмінстративні матеріали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Будинок правосуддя ТОР конфлікт  
Матеріали по темі