Культура

У Новограді-Волинському «Лесині джерела» відзначатимуть у «карантинному» форматі, хоча містяни проголосували за перенесення свята на наступний рік

14 July 2020, 11:42

25 липня у Новограді-Волинському Житомирської області 33-й рік поспіль відбудеться Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела». Зважаючи на обмеження, запроваджені через пандемію коронавірусу, цьогоріч формат свята змінено на локальний: заходи проходитимуть без масових святкувань протягом одного дня.

План заходів до Міжнародного свята детально обговорювали 13 липня під час чергового засідання організаційного комітету, повідомляє пресслужба Новоград-Волинської міської ради.

«Голова оргкомітету, виконувач обов’язків міського голови Оксана Гвозденко зазначила, що організація Міжнародного свята літератури і мистецтв "Лесині джерела" має бути зразковою щодо дотримання карантинних обмежень. Разом з тим, слід враховувати, що населення відчуває потребу в організації для них культурних заходів, за якими новоград-волинці занудьгували під час карантину», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новоград-волинці зможуть долучитися до заходів, покликаних популяризувати особистість Лесі Українки та її творчість: відвідати музеї, тематичні виставки, взяти участь у онлайн-заходах. Зокрема, готується до перегляду в інтернет-ресурсах історія Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», історія конкурсів художнього слова та автентичної пісні, відео-концерт «Леся Українка і сучасність» тощо.

З нагоди свята у Новограді-Волинському відбудеться вручення обласних літературно-мистецьких премій імені Лесі Українки та імені Олени Пчілки, вручення почесних відзнак міста, презентація книг, покладання квітів, конкурси, які передбачатимуть залучення обмеженого кола осіб.

У Новоград-Волинській міськраді нагадують, що опитування стосовно проведення свята, яке проходило в мережі Інтернет із 17 по 26 червня, підтвердило свідоме ставлення громадян до проблеми поширення коронавірусної інфекції. За його результатами (224 відповіді) 24,1% висловили думку проводити свято в малому форматі (протягом одного дня із заходами літературно-мистецького спрямування), 56,3% — не проводити, перенести святкування на наступний рік, 19,6% — проводити в повномасштабному форматі (протягом трьох днів із усіма традиційними заходами).

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела» традиційно проходило в останні вихідні липня – 26-28.07. У рамках свята під час Всеукраїнського конкурсу автентичного співу «Животоки» вручили диплом найстаршій учасниці – 83-річній жительці села Сердюки Олевського району Уляні Нестеренко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леся Українка "Лесині джерела" Новоград-Волинський  
Матеріали по темі