Фоторепортаж

З прапорами і з вітерцем: через Житомир проїхала мотоколона учасників акції «За єдність України». Фоторепортаж

24 July 2020, 16:39

В обідню пору 24 липня на майдан Соборний Житомирі прибули 60 мотолюбителів, учасників акції «За єдність України».

Анонсуючи захід, пресслужба Житомирської міської ради зазначала, що учасники акції «після невеликого відпочинку та спілкування з мешканцями міста вирушать до столиці нашої країни».

За інформацією мерії, учасники акції стартували 20 липня у місті Ужгород, а за 2 тижні фінішуватимуть на острові Хортиця, що на Запоріжжі. За цей час учасники проїдуть понад 6 тисяч кілометрів через 50 міст України.

Зі слів організатора мотопробігу Миколи Спірідонова, до учасників мотопробігу долучається все більше охочих з різних куточків України.

«Нещодавно з Бердянська людина приїхала, зі Слов’янська. І це здорово, це єднає всіх, єднає державу. І я думаю, що люди зрозуміють, що ми всі однакові, які б не були в нас відмінності, ми повинні бути разом», – наголошує організатор мотопробігу.

Із державним прапором та кримськотатарським стягом байкери з усієї країни та з-за кордону, за планом, 1 серпня повинні прибути у село Чонгар Херсонської області, де відбудеться церемонія передачі кримськотатарського прапора в анексований Крим.

Лілія Стрекоза, одна з учасниць мотопробігу, розповіла Житомир.info, чому долучилася до акції.

«Вже третій рік беру участь у цьому мотопробігу. Але їхала лише частину дороги. Цього року вирішила проїхати з самого початку до самого кінця. Боремося за те, щоб Україна була єдина, щоб Крим був наш, щоб кримські татари розуміли, що їх ніхто не кинув. Ми заявляємо, що Донбас – це Україна, і ми боремося за Донбас. Рано чи пізно, він буде українським. З кожним роком мотопробіг набирає обертів. Зараз набагато більше учасників», – зауважує учасниця Лілія Стрекоза.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мотолюбитель акція  
Матеріали по темі