Події

Біля нелегального кар’єру в Житомирській області правоохоронці спинили три фури з піском, документально вантаж був з іншого міста

18 August 2020, 19:21

У Коростишівському районі Житомирської області неподалік незаконно утвореного піщаного кар’єру 17 серпня затримали три вантажні автомобілі з напівпричепами, які перевозили пісок з недостовірними документами. За процесуального керівництва Коростишівської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил використання надр (ч. 1 ст. 240 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За даними слідства, 17.08.2020 правоохоронцями поблизу с. Колодязьки Коростишівського району, що неподалік від незаконно утвореного піщаного кар’єру (справа стосовно незаконного видобутку з цього кар’єру наразі розглядається у суді) зупинено три автомобілі DAF із напівпричепами, завантаженими піском. Однак під час перевірки походження піску водії надали документи, відповідно до яких вантаж нібито перевозиться з іншого міста», – йдеться у повідомленні.

Завантажені піском автомобілі вилучені, готується клопотання до суду щодо накладення на них арешту, проводяться інші слідчі дії.

Досудове розслідування проводить Коростишівський відділ поліції. Процесуальне керівництво здійснює Коростишівська місцева прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 прокуратура повідомляла про закінчення розслідування незаконного видобутку надр в селі Стрижівка Коростишівського району, де ПП ВКП «Проспект» протягом 5 років видобуло піску на 180 млн грн. 29 квітня 2020 ексдепутату Житомирської міської ради, власнику фірми Михайлу Пухтаєвичу вручили повідомлення про підозру в організації незаконного видобутку піску поблизу села Стрижівка Коростишівського району, що завдало державі збитків на понад 200 млн грн. 30 квітня вручили підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 240 КК України другому фігуранту справи – директору приватного підприємства. 22 червня 2020 року директору фірми ексдепутата Житомирської міської ради, яка незаконно видобувала пісок, вручили ще одну підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кар'єр пісок прокуратура підробка документів  
Матеріали по темі