Місто

​Чи відзначають житомиряни День Незалежності України та чи підуть на святкування під час карантину. Опитування

21 August 2020, 17:14

У понеділок, 24 серпня, українці відзначатимуть 29-у річницю Незалежності України. Святкові заходи впродовж дня заплановані і у Житомирі. У парку ім. Гагаріна на житомирян та гостей міста очікують: розважальна програма для сімейного відпочинку, майстер-класи, виступи з володіння різними видами зброї, а на Михайлівській - тематичні фотозони та вечір сучасної класичної музики.

Журналісти Житомир.info поцікавились у місцевих жителів, як вони відзначатимуть День Незалежності та чи планують йти на загальноміське святкування.

«Не планую точно нікуди йти, не тому що я святкую чи не святкую, я - віруюча людина, тому я за незалежність України, але я не в святі», - відповідає Світлана.

«Ми будемо його проводити в Карпатах. Під час пандемії, мабуть, варто утримуватись, а в інші дні можна. Кожна людина має свободу слова, ми можемо вільно ходити по вулиці і нічого не боятися - це вже дуже добре», - каже Марія.


«Не обов'язково збиратись у групи, щоб відсвяткувати», - доповнює Володимир.

«Ми будемо святкувати День незалежності, тому що це круто. Я особисто виходжу на площу і веселюсь там. Можливо, недоречно, але День незалежності - це дуже важливий день для України», - зазначає Назар.

«Я думаю, що масово ні, але з близькими та друзями я буду святкувати», - ділиться Ірина.

«Буду дивитися телевізор, буду дивитися, де будуть паради, точніше не паради, а де люди збираються, які концерти будуть. Можливо, прийду у центр. Це (ред. - пандемія) може здержувати когось, а все рівно всі носять маски на такі заходи», - розповідає Людмила.

«Люди повинні бути патріотами і переживати за свою країну, ну і трошки націоналістами, переживати за інших українців, які переживають за нашу країну, тому незалежність України - це те, до чого кожен свідомий громадянин повинен був дійти з часом. Але якщо святкувати, то в сім'ях або близькому колі друзів, тому що захиститися однозначно не вийде, але наражатися навмисно на небезпеку не хотілося б», - каже Микола.

«Безпечно це робити не вийде, це вже видно і так. Так само, як неможливо безпечно відпочивати в Одесі, чи безпечно проводити якість весілля, дні народження і тому подібне. В масках ніхто ходити не буде, користуватись антисептиком також і дистанція так само ніхто дотримуватись не буде. Тому вибір стоїть - або святкувати, але небезпечно, або взагалі його не святкувати і зберігати дистанцію», - додає Олексій.

«Я ще не бачила програми, яке буде святкування. Зазвичай ставили програму на сітілайтах, де було коли і в який час щось буде. Якщо буде така програма, то я звичайно піду. Такі люди як ми, я маю на увазі люди похилого віку, ми носимо маски. Подивіться на інших, ніхто ніде не носить маски, ніхто нічого не робить, так як нам пропонують робити, щоб було безпечно Я так вважаю, що якщо я піду, то буду себе захищати як повинно бути, а як люди вже будуть, то не знаю», - каже Людмила.

Нагадаємо, збираючись на прогулянку в День Незалежності, синоптики радять житомирянам взяти парасольку.

План заходів з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 29-ї річниці Незалежності України, а також план проведення космічного фестивалю імені С. П. Корольова «KOROLEV AVIA FEST» – тут

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня у Житомирській області зафіксовано антирекорд: за добу 98 нових випадків коронавірусу, третина з них - у Коростені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День незалежності коронавірус масові заходи  
Матеріали по темі