Місто

​Житомир вперше прийматиме чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон»

17 September 2020, 13:58

У Житомирі цієї суботи, 19 вересня, на території гідропарку відбудеться чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон», а у неділю, 20 вересня, пройде щорічний фестиваль «Поліський дракон».

За словами голови федерації з веслування на човнах «Дракон» Житомирської області Дмитра Мороза, наше місто вперше прийматиме змагання такого рівня.

«19-20 вересня відбудеться у нас в Житомирі чемпіонат України серед ДЮСШ, Кубок України серед дорослих і наш традиційний фестиваль, який ми проводимо вже вп’яте - «Поліський дракон». Це для корпоративних команд, щоб розвивати цей вид спорту в цілому. Змагання такого рівня будуть вперше в Житомирі. Ми до цього йшли дуже довго. Ми готувалися, проводили змагання на високому рівні і це дало поштовх. У цьому році ми вибороли право проводити такі змагання і ми спробуємо його виконати на повні сто відсотків. Буде дві дистанції - 200 метрів і два кілометри для професійних команд і для чемпіонату України для дітей. Для корпоративних запливів буде 200 метрів і один кілометр. Довгі дистанції будуть проходити з поворотом. На дистанції два кілометри буде три повороти, а один кілометр буде з одним поворотом. Це видовищна дистанція на якій кожен човен наздоганяє один одного і йде боротьба за кожну секунду», - каже Дмитро Мороз.


Начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук розповідає: події, які відбудуться у Житомирі 19-20 вересня, це певний успіх Житомира і житомирської федерації та спортсменів, які розвивають цей вид спорту.

«Все почалося кілька років тому, коли федерація з веслування на човнах «Дракон» отримала грант міського голови і змогли придбати свій перший інвентар. Після цього була перемога в бюджеті участі, ми провели тендер в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту. І за цей тендер, який коштував майже мільйон гривень, ми змогли придбати ті човни, які найближчим часом будуть брати участь у чемпіонаті. Це човни на 12 учасників і на 20. Крім того, також були аутригери, понтони, рятувальні жилети і т.д. Цей системний розвиток, підтримка, відкриття в ДЮСШ №1 міста Житомира відділення з веслування на човнах «Дракон», дали можливість розвивати цей вид спорту і вперше провести чемпіонат України в Житомирі. Наше управління у справах сім’ї, молоді та спорту активно допомагає, фінансово в тому числі. Сподіваємося все буде класно і дуже видовищно. Запрошуємо житомирян 19 вересня на 12 годину на урочисте відкриття. Змагання триватимуть з 9 години до 18. Приходьте, проведіть тут свій час і можливо, ви теж надихнетеся займатися цим видом спорту і брати участь у чемпіонатах», - каже начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, минулого року до змагань з веслування на човнах «Поліський Дракон» у Житомирі долучилося понад 250 учасників.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2019 року на човновій станції в житомирському гідропарку презентували човни, які купили в рамках реалізації проекту бюджету участі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: веслування човни "Дракон" чемпіонат  
Матеріали по темі