Економіка

За 8 місяців власники «елітних» автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Житомирської області понад 2 млн грн податку

24 September 2020, 09:13

За січень-серпень 2020 року до місцевих бюджетів Житомирської області власники «елітних» автомобілів сплатили 2,2 млн грн транспортного податку, що більше очікуваного на 273 тис. грн (або 14%).

Про це 23 вересня повідомила Державна податкова служба у Житомирській області.

«Власники автомобілів – юридичні особи сплатили 1,4 млн грн, що більше до очікуваних надходжень на 302 тис. грн або 29%. Фізичні особи поповнили місцеві бюджети області на 807 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Головне управління ДПС у Житомирській області нагадує, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2020 – 1 млн 771 тис. 125 грн).

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Нагадаємо, за 2017 рік найбільші надходження транспортного податку надійшли до бюджетів від фізичних осіб з Житомирського, Коростишівського та Новоград-Волинського районів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2015 року заступник міністра фінансів говорив, що новий транспортний податок стосується лише 17 300 автомобілів при загальній кількості зареєстрованих в Україні автомобілів 1,3 млн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспортний податок податок ДПС  
Матеріали по темі