Фоторепортаж

​Квітуча акація, котики та старі будиночки - прогулянка околицями Подолу та Замкової гори у Житомирі. Фоторепортаж

24 September 2020, 16:37

Практично у центрі міста можна знайти старий автентичний Житомир. Для цього потрібно звернути з вулиці Кафедральної у бік Подолу і прогулятися Майданом Замковим, провулком Шолом Алейхема через річку Рудавку, вулицею та провулками Млинові до річки Кам’янка.

Тут збереглися старі одно та двоповерхові будиночки і туалети на вулиці.

На парканах тут прикріплені м’які іграшки, а деякі ворота обмотані ялинковими прикрасами.

Коти і кошенята тут з задоволенням гуляють по вулицях, гріються на сонці, виглядають з вікон і не проти познайомитися та пригорнутись до людей. Просто неба стоять дивани та саморобні лавки і всюди квітнуть клумби. Це створює враження старих одеських двориків.

Проте окрім позитивних і затишних вражень, прогулюючись чагарниками через річку Рудавку, можна натрапити на стихійні сміттєзвалища, залишки цегляних будівель, шприци та місця, у яких явно живуть безхатченки.

У 2016 році тут пропонували створити парк «Замкова Гора Житомира - 1100» по проєкт «Бюджет участі», проте він так і залишається єдиним нереалізованим проєктом.

Поки що втілити проєкт юридично неможливо, адже спочатку на ділянці потрібно проводити археологічні дослідження. Орієнтовна вартість проєкту, вказана автором - 995 тис. грн.

Біля Кам’янки ситуація не краща, окрім стихійних сміттєзвалищ тут можна натрапити на переповнені смітники і залишені відпочивальниками пляшки та сміття. А біля скель, вздовж річки, квітнуть акації. Тож, прогулюючись тут можна не лише гарно провести час, але й взяти з собою сміттєвий мішок і зібрати сміття.

Який вигляд має ця частина міста з висоти пташинного польоту можна подивитися тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Замкова гора Подол  
Матеріали по темі