Економіка

В Житомирській області влада думає де зекономити, щоб забезпечити виплату підвищених зарплат

5 October 2020, 11:21

В Житомирській області невиконання бюджету становить 69 млн грн, влада збирається оптимізувати видатки, щоб виплатити обіцяні президентом підвищені зарплати.

Про це на брифінгу 5 жовтня повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський, пояснюючи відсутність голови ОДА Віталія Бунечка.

«Зараз відбувається засідання обласної комісії з питань бюджету та комунальної власності, яке потребує його особистої присутності. У нас досить важка ситуація з бюджетом – невиконання бюджету складає 69 мільйонів гривень. В той же час нам необхідно підняти мінімальні заробітні плати, як ініційовано президентом України. Необхідно зараз максимально оптимізувати всі видатки, які здійснюються з обласного бюджету. Вже зараз ми мінімізували абсолютно всі ті видатки, які є не вкрай необхідними, обласна адміністрація щоденно працювала на д цим і представила на розгляд депутатів запропоновані зміни до бюджету. Віталій Іванович особисто бере участь в засіданні цієї комісії і роз’яснить депутатам, які статті необхідно оптимізувати для того, щоб забезпечити виплату необхідної заробітної плати», - сказав Віктор Градівський.

За інформацією департаменту бюджету та фінансів ОДА, за період з01.01.2020 по 01.10.2020 року до загального фонду обласного бюджету (без урахування трансфертів з державного бюджету) надійшло 798 млн 979,6 тис.грн, що становить 83,3% до затвердженого плану на січень-жовтень.

Нагадаємо, 25 серпня Верховна рада підтримала ініційовані президентом Володимиром Зеленським зміни до держбюджету щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн з 1 вересня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, мінімальна заробітна плата у місячному розмірі з 1 січня 2020 року становила 4723 грн (ст.8 Закону України від 14.11.2019 №294-ІХ «Про Державний бюджет України на 2020 рік»).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА зарплата Градівський бюджет  
Матеріали по темі