Події

​Прикордонники затримали банду гастролерів з Молдови, які встигли обікрасти банкомати в Житомирській та ще п’яти областях

5 October 2020, 15:54

Прикордонники Білгород-Дністровського загону разом з правоохоронцями затримали п’ятьох молдаван, причетних до крадіжок з банкоматів у кількох областях України, в тому числі і в Житомирській.

Про це 5 жовтня повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

«Днями прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно з співробітниками Національної поліції затримали п’ятьох іноземців, причетних до низки злочинів на території України. Вчинивши чергове кримінальне правопорушення, група злочинців мала намір незаконно покинути територію України. Однак під час реалізації оперативної інформації, правоохоронці затримали легковий автомобіль з іноземцями поблизу населеного пункту Удобне, що на Одещині», - йдеться у повідомленні.

Правопорушники виявилися громадянами Молдови. Раніше вони вже були засуджені за вчинення злочинів, пов’язаних із крадіжками, переважно готівки із банкоматів.

Під час обшуків автомобіля правоохоронці виявили речі, які вказують на причетність цих осіб до скоєння низки злочинів на території нашої держави. Зокрема, в «асортименті» доказів були пакунки з ювелірними виробами, мобільні телефони, планшетний комп’ютер, акумулятори до мобільних телефонів, гумові рукавиці, банківські чеки та речовина сіро-зеленого кольору.

«Наразі відомо, що в останньому кримінальному вояжі зловмисники обікрали банкомати на території Одеської, Черкаської, Рівненської, Чернігівської, Житомирської та Полтавської областей. Загальна сума вкрадених коштів перевищує три мільйони гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна», - повідомили прикордонники.

У пресслужбі ГУНП в Одеської області розповіли подробиці затримання грабіжників:

Фігуранти спустошили банкомати на понад три мільйони гривень. Затримали зловмисників правоохоронці на Одещині, коли вони намагалися перетнути кордон. Викрили злочинну діяльність фігурантів працівники Департаменту карного розшуку Нацполіції та їх колеги із Черкаської та Одеської областей. Оперативники встановили, що до складу злочинної групи входило п’ять осіб – громадяни сусідньої держави. На цей час відомо, що фігуранти обікрали банкомати на території Одеської, Черкаської, Рівненської, Чернігівської, Житомирської та Полтавської областей. Загальна сума викрадених коштів складає понад три мільйони гривень. Фігуранти вибирали віддаленні населені пункти та об’єкти, де були встановленні банкомати. Напередодні робили «розвідку», з’ясовували розклад роботи закладів, в яких були встановленні банкомати, наявність камер спостереження, охоронної сигналізації, складали схему нападу та відходу. У нічний час доби проникали до приміщень, шляхом пошкодження захисних дверцят та решіток банкомату виймали касети з грошима та зникали. Правоохоронці встановили причетність зловмисників до вчинення 9 кримінальних правопорушень, передбачених статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. 1 жовтня працівники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області за силової підтримки обласного спецпідрозділу КОРД та прикордонників затримали п’ятьох зловмисників, коли вони намагалися перетнути кордон держави. Кримінальне провадження щодо фігурантів розслідується за ч. 5 статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. На теперішній час їх затримано та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення по 650 тисяч гривень застави. Правоохоронці перевіряють причетність зловмисників до вчинення інших правопорушень та встановлюють інших учасників злочинної групи.


Відео поліції Одеської області

Нагадаємо, в травні 2020 іноземець, який проживав у Житомирській області, разом з товаришем підірвали банкомат у селі Шевченкове Черкаської області.

Як повідомляв Житомир.info, 14 грудня 2018 року в смт Довбиш Баранівського району невідомі особи підірвали банкомат Приватбанку.

В ніч на 22 червня 2019 року в селі Ярунь Новоград-Волинського району зловмисники проникли у приміщення сільської ради та пограбували банкомат ПриватБанку. За попередньою інформацією, грабіжники винесли близько 500 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банкомат пограбування крадіжка  
Матеріали по темі