Політика

Сергій Диняк: У нових громадах село має бути почуте так само, як і місто

23 October 2020, 10:47

1. Сергію Васильовичу, Ви — генеральний директор ТОВ «Юнігран», успішна людина, депутат Житомирської обласної ради. Що спонукало Вас очолити обласну організацію політичної партії «Наш край»?

Так. Я двічі обирався депутатом до Житомирської обласної ради по мажоритарній системі, був у двох фракціях. Але сьогодні зі зміною влади тих людей, які працювали, не було почуто. Нові обличчя, які так презентують сьогодні в Україні — це добре. Згоден, що молоді і перспективні люди мають йти в політику і бути при владі. Але «бути» і «могти» — слова не тотожні за значенням.

Не буду приховувати, зважуючи на тісний графік роботи, який передбачає посада генерального директора великої компанії, згода очолити Житомирську обласну організацію політичної партії «Наш край» мені далась дуже болісно. Але відповісти на пропозицію відмовою тим людям, хто розділяє мої політичні погляди та активну громадянську позицію, бере на себе відповідальність і може вирішити реальні проблеми і найскладніші питання, я не зміг.

До речі, у нас немає голови Всеукраїнської партії, є троє співголів та політична рада, в яку входжу і я як очільник Житомирської обласної організації політичної партії. «Наш край» — це партія, яка у своїй діяльності керується інтересами та правами кожного українця, розуміє, як вирішити місцеві проблеми, та бере на себе персональну і командну відповідальність за розвиток кожного краю.

2. «Наша край» — це партія, яка не представлена сьогодні у Верховній раді, тому не на слуху у пересічних громадян. Як Вам вдалося за порівняно короткий час залучити на свій бік багатьох людей з високим рівнем фахової підготовки відповідно до своєї профільної галузі?

Наша діяльність спрямована на розбудову сильної держави, з професійною державною владою, розвинутим місцевим самоврядуванням, з сильною економікою, з гарантіями розвитку для чесного бізнесу, з гарантіями нормального, безпечного життя для громадян, з умовами гармонійного, безконфліктного співіснування різних регіонів та культур в єдиній країні. Тому до нас і прийшли ті, хто вже відбувся як особистість, хто пройшов всі щаблі професійного/службового зростання. Ми сформували команду, прізвища членів якої в бюлетені стоятимуть не просто для «галочки». Це команда людей, котрі авторитетно заявили про себе власними гарними і достойними справами. Наші депутати сьогодні йдуть працювати й відстоювати позицію своїх виборців у всі органи місцевого самоврядування – і у Житомирську обласну, і в новостворені ради ОТГ.

Наразі варто відмітити ще один нюанс цьогорічної виборчої кампанії. На місцевих виборах-2020 є обов’язковим дотримання гендерної квоти під час формування виборчих списків місцевих організацій політичних партій, за якою серед кожних п’яти кандидатів у виборчому списку має бути щонайменше дві жінки. Признаюсь, вмовити жінок взяти участь у виборчих перегонах було важко. Натомість чоловіки, котрі мали бажання бути депутатами, «самоусунулись» на користь жінок. Але це не означає, що вони стоятимутьосторонь проблем чи питань, які потрібно буде вирішувати. Робитимемо все разом і злагоджено.

3. Що сьогодні Вас хвилює найбільше?

Зараз йде процес реформування місцевого самоврядування, створюються нові об’єднані територіальні громади, де жителі сіл об’єднуються з містянами. Тому мене дуже хвилює: чи будуть мешканці сіл почутими, так само, як мешканці міст, чи зможуть вони обрати від своїх населених пунктів депутата, який зміг би донести до влади їхню незаангажовану, а тому об’єктивну та правдиву точку зору і свої ініціативи також.

Але водночас я знаю, що українці — мудрі люди, тому впевнений, що 25 жовтня вони оберуть до органів місцевого самоврядування достойних представників, котрі зможуть відстоювати інтереси громад.

Пресслужба політичної партії «Наш край»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори політика кандидат "Наш край" Сергій Диняк  
Матеріали по темі