Місто

У Житомирі жінка знущалася над цуценям, звісивши його з вікна сьомого поверху, волонтери викликали поліцію

27 October 2020, 19:05

Жінка схопила собаку за задні лапи, виставила його у вікно головою вниз і трусить, а тварина голосно скавчить – таке відео опублікували житомиряни у соціальних мережах 27 жовтня. Автори публікації вказали й адресу: вулиця Князів Острозьких, 93, 7 поверх.

На відео відреагували волонтери, які приїхали на місце, дізналися номер квартири та викликали поліцію. Двері відкрив чоловік, який представився власником помешкання. Спершу він стверджував, що не знає про що йдеться й ніякої собаки немає, але через кілька хвилин зізнався: так, хотіли налякати тварину.

«Та немає (собаки), ви що, не чуєте. Я тільки прокинувся від того, що ви стукаєте. Та ніхто її не хотів викидав, ну просто може хотіли налякати, щоб не пісяла, ніхто не хотів її викидати, ми ж не звірі. Я з вами нікуди не поїду, бо я зараз лягаю спати», – сказав чоловік.


Біля квартири зібралися до десяти волонтерів, які дізналися про ситуацію зі спільного чату.

«Він сказав, цей хлопець, що собака вийшла разом з його дівчиною й знаходиться по іншій адресі, вони з поліцією поїхали туди, але я дуже сумніваюся, тому що сусіди кажуть: собака тут і вони чули, як хтось розмовляє у ванній кімнаті. Я чомусь думаю, що собаку він чи вбив, чи щось зробив, тому що коли були відкриті двері було тихо, ніякого скавчання», – коментує волонтерка Юлія Закшевська.

Втім після того, як чоловіка вивели з квартири, він погодився впустити всередину представників поліції. Виявилося, що у квартирі перебував ще один чоловік та жінка, яка тримала на руках цуценя. Вона стверджувала, що собака сама вилізла у вікно.

«У нього стіл стояв, вона почала пригати на стіл, а потім вона вискакує... А вищить вона сама по собі, тому що ми взяли її лише два тижні тому, ми її коли вдома лишаємо, то вона вищить», – сказала Надія.

Поліція викликала на місце події слідчо-оперативну групу, яка має взяти пояснення у жінки та допитати свідків.

«Є Кодекс про адміністративні правопорушення, ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами). Згідно з санкціями цієї статті, особа, яка знущається над твариною, але це не призвело до загибелі тварини, карається штрафом від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 грн – ред.). Якщо знущання призвело до смерті тварини – це кримінальна відповідальність, не штраф, а позбавлення волі від 6 місяців до 3 років. Щоб визначити кваліфікацію даного проступку або злочину, потрібно встановити, в першу чергу, чи були тварині завдані каліцтва. Це може зробити лікар-ветеринар відповідним висновком. І санкція статті навіть адміністративного кодексу вказує, що якщо тварині загрожує небезпека, то у такої особи вилучають тварину до встановлення всіх обставин», – розповіла юристка Надія Телешинська.

Цуценя взяли на поруки волонтери, які повезли його на огляд до ветеринарної клініки, результати мають передати у правоохоронні органи.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2020 року в смт Гранітне Малинського району Житомирської області чоловік помстився безпритульному собаці, який з’їв продукти: позичив у знайомого кухонного ножа та порізав тварину. Від отриманих травм пес помер. 13 липня Малинський районний суд виніс вирок чоловікові, визнавши його винним у скоєнні злочину, та призначив покарання у виді 2 років обмеження волі з іспитовим строком 1 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цуценя знущання волонтери поліція собака вул.Князів Острозьких  
Матеріали по темі