Здоров'я

​Житомирський виконком підвищив вартість ПЛР-тесту в дитячій поліклініці

4 November 2020, 11:17

На засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 4 листопада підвищили вартість тестування на коронавірус методом ПЛР у дитячій поліклініці імені В.Й. Башека. Замість 998 грн ціна за тест тепер буде 1100 грн.

За таке рішення проголосували всі члени виконкому.

«Встановити тариф на послугу з виявлення РНК вірусу COVID-19 методом ПЛР-діагностики, що надається у відділі ПЛР-діагностики клініко-діагностичної лабораторії комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради у розмірі 1100,00 грн. Ввести тариф в дію з дня прийняття цього рішення. Визнати такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 28.07.2020 № 855 «Про проведення обстежень на COVID-19 методом ПЛР-діагностики» та пункти 1, 2 додатка до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 17.06.2020 №670 «Про встановлення тарифів на платні медичні послуги, що надаються комунальним підприємством «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради», – йдеться у проєкті рішення.

Заступниця міського голови Світлана Ольшанська уточнила, що вартість тесту збільшують, щоб покрити витратні матеріали.

«Враховуючи те, що з 1 вересня збільшилась мінімальна заробітна плата і також змінився курс долара то на основні витратні матеріали підвищуємо. Рентабельність ніхто не чіпав, прибутку там як такого немає, а витрати ростуть», – додала Світлана Ольшанська.

У попередньому рішенні виконкому №855 «Про проведення обстежень на COVID-19 методом ПЛР-діагностики» від 28.07.2020 був встановлений тариф на ПЛР-тест 998 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 16 вересня 2020 року на черговому засіданні виконкому Житомирської міськради дозволили дитячій лікарні проводити ПЛР-тестування та визначили категорії пацієнтів, яким проводитимуть дослідження безкоштовно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тест дитяча лікарня ПЛР ціна виконком тариф  
Матеріали по темі