Події

​У Житомирі стався конфлікт між поліцейськими та водієм, прокуратура розпочала два кримінальні провадження

5 November 2020, 10:01

Житомирська місцева прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що сталося у Житомирі вночі 3 листопада. Ще одне кримінальне провадження розпочато за заявою патрульного інспектора щодо нанесення йому тілесних ушкоджень водієм автомобіля під час перевірки документів.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Зокрема, у соцмережах набуло резонансу відео, у якому місцеві жителі розповіли про побиття працівниками патрульної поліції водія, який не виконав їхнє прохання вийти зі свого автомобіля для перевірки відповідних документів. Подія відбулась 03.11.2020 у Житомирі, уночі, близько 01 год. 30 хв. За їхніми словами, після того, як чоловіка доставили до відділення поліції, він потрапив до лікарні, де його терміново прооперували. Наразі матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування передані до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому», – повідомляє прокуратура.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Також зазначають, що крім того, Житомирським відділом поліції розпочато кримінальне провадження за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

«Кримінальне провадження розпочато за заявою патрульного інспектора щодо спричинення йому цим водієм тілесного ушкодження під час перевірки документів на транспортний засіб. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Житомирська місцева прокуратура», – йдеться у повідомленні.

У соцмережі повідомляють, що 5 листопада об 11.30 під стінами ГУНП житомиряни вийдуть на акцію протесту.

«3 листопада в Житомирі працівниками поліції був жорстоко побитий Ярмак Петро Федорович "Краб". Наслідком побиття є пошкодження внутрішніх органів, втрата селезінки, гематоми. Вважаю, що громадськість має проявити абсолютно солідарність та гостро відреагувати на свавілля "правоохоронців". Тому, завтра 5 листопада в 11-30 ми всі маємо бути в Житомирі біля головного управління поліції. Деталі та координація на місці», – написав на своїй сторінці у Facebook Михайло Сліпченко.

У патрульній поліції Житомир.info зазначили, що офіційні коментарі нададуть пізніше.

Як повідомляв Житомир.info, вночі у житомирському кафе місцевий «активіст» Коцюбко побив двох патрульних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульні водій бійка прокуратура  
Матеріали по темі