Економіка

В Житомирській області у ТОП-5 найдефіцитніших кадрів – комплектувальники проводів, кочегари, швачки, водії та доценти

18 November 2020, 17:57

Служба зайнятості підбила підсумки наймасовіших запитів роботодавців Житомирської області за 10 місяців 2020 року.

Про це 18 листопада повідомляє пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Серед поданих роботодавцями з початку року вакансій чимало таких, що не мали достатньої кількості претендентів з числа безробітних для їх укомплектування. У першій п’ятірці найдефіцитніших кадрів – комплектувальники проводів, машиністи (кочегари) котельної, швачки, водії та доценти. Серед найбільш затребуваних – також оператори заправних станцій, інспектори пенітенціарної системи, сортувальники матеріалів та виробів з деревини, оператори виробничих дільниць та викладачі закладів вищої освіти», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у списку найпотрібніших працівників, з пошуком яких роботодавці області мають складнощі, є асистенти вчителів, електромонтери, слюсарі-сантехніки, вантажники та двірники.


Нагадаємо, в жовтні поточного року найбільша кількість вакансій із зареєстрованих у підрозділах Житомирської обласної служби зайнятості була в переробній промисловості – 863 вакансії із середньою зарплатою 7163 грн. Зазначимо, що у вересні середня зарплата по області становила 9979 грн.

Як повідомляв Житомир.info, після весняного карантину 2020 року серпень на ринку праці Житомирської області став переламним місяцем: нових безробітних зареєстрували менше, а вакансій – більше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакансія Центр зайнятості робота ЦЗ  
Матеріали по темі