Фоторепортаж

Мандали, ікони і духовні картини: фотоекскурсія виставкою в житомирському «Домі української культури», яку не відкрили через карантин

19 November 2020, 13:53

Виставку іконопису, картин на філософські теми і плетених мандал «Сяйво душі людської» в житомирському «Домі української культури» готувалися відкрити ще на початку листопада. У трьох виставкових залах вже експонуються художні роботи родини Никитенко: Майї-Марії, Миколи та їх сина Олександра, а також плетені мандали майстрині Оксани Матущенко.

Проте побачити зараз «наживо» їх не можна: через епідситуацію в країні відкриття виставки перенесли до послаблення карантину. Тому зараз ми пропонуємо вам віртуальну екскурсію у три виставкових зали «Дому української культури», підготувавши фоторепортаж.

Основною темою виставки є духовна гармонія та погляд всередину своєї душі.

Перший розділ виставки складає іконопис та іконографія, другий і третій зали – картини на духовну та філософську тематику. У третьому залі поруч з картинами представлені об'ємні плетені роботи – мандали.

Мандала, за словами майстрині, – циркулярне зображення, яке є символом психічної цілісності людини, символізує єдність, цілісність, всесвіт. У традиційній мандалі 5 елементів: простір, земля, вода, вогонь, небо та 5 кольорів, проте майстриня використовує більшу кількість варіантів для повного самовираження.

Виставка картин Юрія Камишного «Подорожні замальовки», що експонувалася в «Домі української культури» у вересні 2020 року, – у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка картина ікона "Дім української культури"  
Матеріали по темі