Новини компаній

​ Як розробити перший англомовний сайт

21 December 2020, 16:20


https://unsplash.com/photos/G_xz2zH-Z34

Можна з повною впевненістю заявити, що переважна більшість успішних компаній сьогодення представлені в Інтернеті. Попри популярність соціальних мереж та блогів досі основним компонентом онлайн-присутності компанії є веб-сайт. Його вигоди і користь для компанії є очевидними – сайт це робочий інструмент впізнаваності бренду та розвитку популярності в Інтернеті і, як результат, підвищення доходу і рентабельності компанії. Будь-якій компанії, орієнтованій на міжнародний ринок, обов’язково необхідний саме англомовний сайт.

У зв’язку з вищезазначеним у більшості сучасних компаній рано чи пізно виникає необхідність обзавестися власним англомовним сайтом і разом з цим виникає питання – як створити свій сайт? Якщо спробувати розглянути це питання онлайн, можна дуже швидко знайти величезну кількість різноманітних ресурсів, що “захоплююче” розповідають про те, як самостійно зробити сайт “з нуля, безкоштовно і без будь-яких навичок програмування”. Але чи так все просто і зрозуміло, як здається на перший погляд? Щоб з’ясувати – читайте далі!

Сам собі програміст?

Досить поширеною є думка про те, що самостійно створити сайт досить просто і це не займе багато часу. Завдяки новим CMS-кам створення сайту дійсно може зайняти лічені хвилини, але ось його оформлення та наповнення якісним, корисним та актуальним англомовним контентом може розтягнутися на багато місяців. Не менш поширеною є думка про те, що для створення сайту необхідно багато знань та затрат. Це теж не зовсім вірно, адже більшість людей для створення сайтів користується “напівфабрикатами”, а не розробляє сайт повністю “з нуля”. Таким чином, навчитися створювати сайти може навіть школяр, а от для того, щоб створювати цікаві, інформаційні англомовні сайти, може знадобитися не тільки багато сил, але і знань, а для цього все ж доведеться вивчити досить багато. Щоб набратися необхідних знань доведеться перелопатити не один десяток ресурсів і книг та переглянути купу різних вебінарів. Після цього можливо ви почнете розуміти, як створити сайт за допомогою PHP і MySQL і можливо XML, а також як створювати якісні сайти за допомогою CMS. Після цього ви, швидше за все, зможете створити свій сайт, викласти його в інтернет і тут ви зіткнетеся з проблемою його розкрутки та підняття його в топ пошукових систем. Саме тому найчастіше компанії, які бажають розробити свій англомовний сайт, залучаються підтримкою професіоналів.

Довіритися спеціалістам?

Напевно найпростіший спосіб обзавестися англомовним сайтом, це замовити його в веб-студії або у фрілансера. Цей варіант гарний тим, що він не вимагає від вас спеціальних знань та дає вам певні гарантії щодо якості виконання роботи. Спеціалісти веб-студії допоможуть вам з технічною стороною створення сайту та наповнення його контентом, проте вам буде необхідно розробити англомовний контент для сайту, в чому вам може допомогти копірайтер або перекладач – у разі якщо в вас є контент українською чи російською мовами.

Основними плюсами замовлення сайту у веб-студії є:

  • Професійне виконання поставленого завдання групою досвідчених спеціалістів;
  • відповідальність за виконану роботу несе веб-студія;
  • відсутність необхідності розбиратися у процесі створення сайту;
  • економія вашого часу і сил;
  • створення сайту з продуманою структурою та такого, що відповідає вашим потребам;
  • розробка фірмового стилю вашої кампанії у відповідності до сучасних тенденцій.

Проте варто пам’ятати, що у разі звернення до непрофесійних виконавців, ви ризикуєте заплатити гроші і отримати неякісний продукт. Основним мінусом замовлення сайту у веб-студії є дорожнеча.

Скористатися онлайн-конструктором?

В якості альтернативних і дешевих способів виготовлення англомовного веб-сайту можна скористатися спеціальним конструктором сайту. Існують десятки сервісів, що пропонують такі послуги. Конструктор допоможе вам за допомогою візуального інструментарію створити сайт самостійно без особливих знань і умінь. Цей варіант гарний тим, що вам не має необхідності самостійно вивчати кодування, адже конструктор все зробить за вас. Прикладами таких конструкторів можуть слугувати Wix, Tilda, uCoz, тощо.

https://unsplash.com/photos/UK1N66KUkMk

Необхідно перекласти сайт на англійську?

Часто трапляється так, що компанія вже має російськомовний чи україномовний сайт. У такому випадку можна підключити спеціальний плаґін перекладу сайту на англійську мову, як то Google Language Translator, Polylang, qTranslate X, тощо. У такому випадку переклад сайту буде швидким та мало затратним, проте можуть бути присутніми помилки, що потребуватимуть редагування.

Більшість компаній обирають інший спосіб – звернутися до спеціалістів з перекладу. Ресурс Translation Report серед спеціалізованих агенцій перекладу виділяє TheWordPoint – команду висококваліфікованих перекладачів, що спеціалізуються на послугах перекладу та локалізації у різних галузях та обізнана у близько 100 мовах. Такий спосіб перекласти ваш сайт на англійську можна сміливо назвати оптимальним, адже допомога професійних перекладачів дозволяє отримати високоякісний переклад без помилок та, як результат, кінцевий продукт, яким ви зможете пишатися.

Звичайно, процес розробки англомовного сайту є кропітким, вимагає планування, фінансування та докладання неабияких зусиль, тому не дивно що якісних англомовних ресурсів не так багато. Однак, якщо підійти до справи по-розумному, чітко встановити свої потреби та зважити можливості, вам безперечно вдасться розробити ресурс, що не лише вдало відобразить вашу компанію в інтернеті, але й стане неабияким інструментом заробітку.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі