Місто

З 1 січня житомиряни зможуть безоплатно користуватись трьома громадськими туалетами

30 December 2020, 14:30

Виконавчий комітет Житомирської міської ради на позачерговому засіданні 30 грудня вирішив передати частину функцій контролю за станом благоустрою Житомирської ОТГ муніципальній інспекції. Раніше ці функції виконувало комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою». Також одним із пунктів рішення передбачено, що з 1 січня 2021 року користуватись громадськими вбиральнями житомиряни зможуть безоплатно.

«Цим рішенням передбачається, так як це передбачено в бюджеті, прийнятому на 2021 рік, що з 1 січня 2021 року підприємство обслуговує громадські вбиральні, і вони будуть безкоштовними для відвідувачів. Фінансування буде здійснюватись повністю з бюджету. Вбиральні розташовані на Новому бульварі, на вулиці Івана Кочерги і де третій? В сквері на Лятошинського», – доповів на засіданні начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун.


Водночас в коментарі журналістам заступник міського голови Сергій Кондратюк пояснив: рішення виконавчого комітету не передбачає початку процесу ліквідації комунального підприємства «Інспекція з благоустрою», а лише передачу певних функцій муніципальній інспекції.

«Функції в «Інспекції з благоустрою» насправді багатогранні, тому ні про яку ліквідацію мова не йде. Інша справа, що деякі функції мали і працівники муніципальної інспекції, і працівники «Інспекції з благоустрою». Ми хочемо, щоб одна інспекція, саме муніципальна, виконувала роботу лінійних працівників, які працюють по рекламі, по благоустрою, розкопках і таке інше. В самому проєкті рішення були передбачені дві речі: перша стосується громадських туалетів, і мешканці тепер будуть користуватись ними на безоплатній основі. І друга – по муніципальній інспекції, саме в частині роботи лінійного відділу: муніципальна інспекція буде ходити в одній уніформі, в той час, як в «Інспекції з благоустрою» такої форми не існувало. Весь цей час муніципальна інспекція займалась практично одним видом робіт: це стосувалось несанкціонованої реклами та стихійної торгівлі. Зараз муніципальна інспекція буде займатись порушеннями благоустрою нашими підприємцями або іншими фізичними особами на території Житомира та Житомирської ОТГ. І в майбутньому планується така функція в них як паркування транспортних засобів. Зараз міська рада вивчає досвід Києва, Дніпра, Вінниці. Обирається модель, яка найбільше підходить Житомиру. І ця модель буде застосована», – розповів заступник мера Сергій Кондратюк.

Роздивитися громадські вбиральні у центрі Житомира та дізнатися, скільки коштує відвідати туалет та де знайти безкоштовний – читайте та дивіться у фотрепортажі від 22 червня 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туалет вбиральня  
Матеріали по темі