Новини компаній

Що треба знати, щоб придбати якісні чохли на сидіння

6 January 2021, 11:25

Складно знайти водія, який ніколи не купував цей аксесуар. Навіть в пасажирські автівки преміумкласу рано чи пізно купують чохли на сидіння. А про вантажівки й говорити не треба. Тут без чохлів не обійтись. Виробник, як правило, обтягує сидіння дешевою тканиною. Яка, може, й служить довго, але дуже неприємна на дотик. Тому − тільки чохли.

Але чому ж тоді ми так часто їм міняємо? Мабуть, тому, що обираємо неякісні. Не хвилюйтесь, у нас є рецепт правильного вибору. Спішимо поділитись цим рецептом із вами.

Сучасні технології

Текстиль? Так, буває дуже гарним та якісним. Але ми з вами живемо у XXI сторіччі. Ось-ось пілотований космічний корабель летітиме на Марс. Настав час приглянутись до новітніх матеріалів.

Наприклад, радимо вам звернути увагу на еко-шкіру. Вченим нарешті вдалось розв'язати проблему виготовлення матеріалу, який може замінити шкіру тварин.

Зносостійка, надійна красива

Еко-шкіра зберегла все те, за що ми любимо натуральну. Вона зносостійка, легко витримує тривалі та сильні навантаження. Легко миється, не промокає. Не боїться прямих сонячних променів. Головне − виглядає стильно та навіть вишукано. На вигляд її практично неможливо відрізнити від натуральної.

При цьому еко-шкіра позбавлена більшості недоліків, які притаманні шкірі звичайній. Вона не прилипає до спітнілого голого тіла літом. Не розтягується так швидко, як натуральна. Так, літом вона нагрівається, але не дуже сильно.

Спробуйте самі. Найкраще − в поєднанні з якісним текстилем. Чохли на сидіння, в яких вшиті вставки з еко-шкіри в місцях, що піддаються найбільшим навантаженням під час експлуатації.

Велюр

Текстиль теж не вийшов з моди. Але прості синтетичні накидки зараз вже ніхто не купує. Інша річ − вироби, пошиті з цупкого, грубого велюру. Вони дуже приємні на дотик. На сидіннях, вкритих такими чохлами, приємно сидіти.

Недоліки теж є. Велюр, звичайно, швидко вбирає порохи. В кабіні від цього стає чистіше. Але чохли треба частіше відправляти у прання.

Що ж стосується дешевої синтетики, то чохли, пошиті з неї, варто брати тільки у тому випадку, коли у вас дуже сутужно з грошима.

Надійне кріплення

Цей елемент не менш важливий, ніж матеріал. Якщо кріплення погано пришиті до чохла, то він дуже швидко вийде з ладу.

Часто в якості кріплень використовують гумки. Коли вони розтягуються, чохли "їдуть" по сидінню. Виглядають так, ніби їх вчепили неправильно. Найгірше те, що гумки зношуються раніше, ніж матеріал, що вкриває сидіння. Й доводиться міняти чохли раніше, ніж планувалось.

Тому не бійтесь перевіряти якість кріплення. Просто подивіться на нього та задайте собі питання: скільки прослужить саме цей елемент? Чи буде легко його знімати, коли чохли забрудняться та потребуватимуть прання?

Автовиробники

Так, компанії, що випускають автомобілі, самі не шиють чохли. Проте виробники чохлів сами нашивають лого автомобільних марок на свою продукцію. Виглядає дуже гарно. Якщо ви оберете чохли з лого своєї автівки, то й самі будете отримувати естетичне задоволення.

Три комплекти

Й наостанок подумайте, скільки саме вам треба брати чохлів? Ми рекомендуємо одразу купувати три комплекти. Один − на літо, другий − на зиму. А третій, універсальний, на те, щоб замінити робочий чохол, коли він відправляється у прання.

Чохли коштують недорого. Але якщо за ними не доглядати, то навіть найкращі вироби забруднюються та будуть псувати естетику кабіни вашої автівки. Нічого не поробиш − ми часто розливаємо напої, приносимо бруд на одязі. Власне, для цього чохли й придумали. Щоб захистити сидіння. Якщо ви візьмете три комплекти, то будете готові до будь-якої ситуації.

Джерело - https://www.trucker-boss.com/product-category/travel-accessories/chehly-na-sidenya/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобіль чохли чохли для сидіння  
Матеріали по темі